Υγεία|30.06.2022 20:21
Ευλογιά των πιθήκων: 7 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
NewsroomΣυνολικά επτά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 6 είναι εισαγόμενα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 30/06/22, 7 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox). Τα 6 από αυτά ήταν εισαγόμενα.
Το 7ο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.
Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.
Διαβάστε ακόμη
- ΕΟΠΥΥ: Πώς θα χτυπάει τις απάτες με ηλεκτρονικά μέσα και ΑΙ
- Εξετάσεις οδήγησης: Κάμερες εξαγγέλλει (ξανά) το υπουργείο - Νέα πλατφόρμα καταγγελιών για το «λάδωμα»
- Το σπίτι του στίβου γίνεται μεζονέτες: Ο Άγιος Κοσμάς σε αντιπαροχή και ο βασιλιάς των σπορ χωρίς έδρα σε όλη την Αττική
- Τέσσερα μηνύματα από τον Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ: Τι είπε για τις εκλογές και τα διλήμματα της κάλπης