Υγεία|11.07.2022 12:45

Λουκέτο σε διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία από 18 έως 20 Ιουλίου - Γιατί απεργούν

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από 18 έως 20 Ιουλίου ζητώντας την άμεση κατάργηση της προείσπραξης του claw back των χρημάτων δηλαδή που επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ από διαγνωστικές εξετάσεις όταν υπάρχει υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης.

Ο κλάδος ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρεθεί άμεσα λύση καθώς διαφορετικά υπάρχουν φόβοι ότι πολλά μικρά διαγνωστικά εργαστήρια θα οδηγηθούν σε μόνιμο λουκέτο.

Στο διάστημα της απεργίας οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις καθώς τα εργαστήρια θα είναι κλειστά. Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες απεργίες του κλάδου γινόταν αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια έπρεπε να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.

Τα διαγνωστικά εργαστήρια και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ζητούν να μη γίνεται προείσπραξη της προκαταβολής του 70% όσων είναι να λάβουν από τον ΕΟΠΥΥ.

«Ζητούμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο. Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς» σημειώνει ο Φώτης Πατσουράκος Πρόεδρος του Συντονιστικού οργάνου του κλάδου στο ethnos.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζεται το «ξήλωμα» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας: Μειώνεται η προστασία για τις περιοχές Natura 2000 – Νομοσχέδιο με διαβούλευση «εξπρές»

Συνεχίζεται ο σάλος για τα Uber Files: Οι βίαιες μέθοδοι για να εδραιωθεί στην αγορά – Πώς εκτοξεύτηκε η εταιρεία

Αυτή είναι η πιο βίαιη ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Alfred Hitchcock: Ο σοκαριστικός φόνος και οι ενοχλητικές σκηνές

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην κολλήσουμε κορονοϊό στις διακοπές: Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη

ΕΟΠΥΥδιαγνωστικά κέντρααπεργιακές κινητοποιήσειςειδήσεις τώρα