Υγεία|27.07.2022 10:33

Πλεύρης για κορονοϊό: Σε αποκλιμάκωση το νέο κύμα – Γιατί κάναμε εβδομαδιαία την ενημέρωση – Τέλη του έτους τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Newsroom

Την εκτίμηση πως το εν εξελίξει κύμα κορονοϊού βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για νέα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι.

«Σε εγρήγορση η κυβέρνηση»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο μοντέλο που ακολουθείται. Σημείωσε ότι αυτό το κύμα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα προηγούμενα, ενώ έστειλε μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν τώρα.

«Περιμένουμε από τις εταιρίες να έχουμε και τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οπότε ο χρόνος που θα φθάσουν είναι πάρα πολύ κρίσιμος ειδικά για να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες όχι μόνο για την προστασία από τη βαριά νόσηση αλλά και από την απλή μόλυνση. Γι αυτό λέμε ότι είναι τώρα ο χρόνος για τους ευάλωτους πληθυσμούς να εμβολιαστούν. Θέλουμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να εμβολιαστούν, καθώς πρέπει να προστατευούν από τη βαριά μόλυνση και αυτά τα εμβόλια προστατεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί έγινε εβδομαδιαία η ενημέρωση

Για την εβδομαδιαία ενημέρωση τόνισε ότι μπαίνουμε στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό όχι από θέμα επιλογής αλλά από θέμα πραγματικότητας, καθώς η νόσηση του πληθυσμού δεν μεταφέρεται σε βαριές νοσηλείες. «Οπότε θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα μοντέλο συστάσεων και όχι υποχρεωτικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο η ενημέρωση έχει τα χαρακτηριστικά ότι τα στοιχεία υπάρχουν, δίνονται ανά εβδομάδα, αξιολογούνται ανά εβδομάδα αλλά καθημερινά όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και στον ΕΟΔΥ έχουν την παρακολούθηση και αυτομάτως όποτε χρειαστεί μπορούμε να παρέμβουμε» πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚορονοϊόςΘάνος Πλεύρηςεμβόλιαεμβόλιο