Υγεία|02.11.2022 09:00

Εμβόλιο για κορονοϊό: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών

Newsroom

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού συνεχίζεται κανονικά σε 1600 εμβολιαστικά κέντρα σε 500 σημεία σε όλη την επικράτεια.

Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και η διάθεση των εμβολίων της Pfizer, που θα χορηγούνται στα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, ανακοίνωσε την Τρίτη κατά την έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμός παιδιών από έξι μηνών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έλαβε υπόψιν τα τρέχοντα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη ομάδα η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή συστήνει τον εμβολιασμό σε έξι μηνών έως τεσσάρων ετών με υποκείμενα νοσήματα ή σε ανοσοκαταστολή.

Προκείμενου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε παιδιά υγιή μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Σε αυτό το σημείο, η καθηγήτρια ξεκαθάρισε πως: «Πρώτον, δεν αναμένονται ως προς τις παραλλαγές νέα εμβόλια. Τα εμβόλια που διατίθενται παγκοσμίως είναι αυτά που έχουμε και στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν εμβόλια που περιλαμβάνουν κορονοϊό μαζί με το εμβόλιο της γρίπης».

εμβόλιαΚορονοϊόςειδήσεις τώραεμβόλιοπαιδιά