Υγεία|04.01.2023 14:00

Παγώνη για γρίπη: «Ανησυχώ για παιδιά και γονείς» – Τι είπε για τις ελλείψεις φαρμάκων

Newsroom

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη νέου στελέχους.

«Η Κίνα είναι πολύ μακριά» τόνισε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα η επισκεψιμότητα από τη χώρα της Ασίας κορυφώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. «Όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τεστ πριν το ταξίδι και συμφωνούμε σε αυτό. Η Κίνα ήταν από την αρχή του covid ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση του covid. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος» είπε στον ΑΝΤ1.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε επίσης στη γρίπη και στις ελλείψεις φαρμάκων. «Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους» είπε και διευκρίνισε ότι «όντως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός».

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχιστεί. Έπειτα, όπως τόνισε ο έλεγχος και από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να επισπευστεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα. Όπως ανέφερε στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΠειδήσεις τώραφάρμακαΚορονοϊόςγρίπηΜατίνα Παγώνη