Υγεία|31.03.2023 06:15

Εκλογές 2023: Τα τελευταία ρουσφέτια πριν τις κάλπες στο υπουργείο Υγείας - Οι πιέσεις και οι τακτοποιήσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε… τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής πριν τις εκλογές 2023 προχωρά το υπουργείο Υγείας, απόρροια των πιέσεων που ασκούνται από πολιτικούς παράγοντες και διάφορους φορείς της πολιτικής ζωής.

Όπως άλλωστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι πιέσεις για κάθε είδους ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν με το υπουργείο Υγείας να είναι ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων λόγω και του αντικειμένου που σχετίζεται με τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Πάνω πάνω στη λίστα με τα ρουσφέτια στο υπουργείο Υγείας είναι: φυσικά ένα καλύτερο κρεβάτι στο ΕΣΥ, μία ενημέρωση για ασθενή, μία μετακίνηση εργαζομένου, μία μετάταξη της τελευταίας στιγμής και πολλά άλλα.

Εξάλλου σε λίγες ημέρες «μπλοκάρουν» οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις σε νοσοκομεία και φορείς υγείας από το υπουργείο Υγείας, μόλις επισήμως προκηρυχθούν εκλογές και κλείσει η Βουλή.

Οι εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, δεν θα επιτρέψουν πλέον τη συνέχιση της διαδικασίας από το υπουργείο Υγείας για προσλήψεις αλλά και μετατάξεις όπως και μετακινήσεις εργαζομένων από τον έναν φορέα στον άλλον.

Ο νόμος, αλλά και οι σχετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπουν ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσληψη ή μεταβολή εργασιακού καθεστώτος για εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Βροχή» τα αιτήματα

Στο πλαίσιο αυτό, «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα τα τελευταία 24ωρα τα οποία ούτως ή άλλως είχαν ενταθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Εκτός από τις μετακινήσεις εργαζομένων που βρίσκονται ψηλά στα «αιτήματα» που δέχεται το υπουργείο Υγείας, εσχάτως ασκούνται πιέσεις και από επικεφαλής φορέων και μονάδων να ανανεωθούν οι θητείες τους ώστε η νέα κυβέρνηση να τους βρει με μεγαλύτερο περιθώριο παραμονής στην θέση τους.

Το επιτελείο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη -όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr- είναι επί ποδός για να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους αν και ο αριθμός των αιτημάτων ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Εξάλλου το πολιτικό τοπίο είναι εξαιρετικά θολό και κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα.

Πάντως, ήδη για τους περισσότερους επικεφαλής φορέων όπως Προέδρους Οργανισμών, Διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων, οι θητείες έχουν ανανεωθεί το τελευταίο διάστημα ώστε να μην «μπλοκάρει» αμέσως μετά τις κάλπες το σύστημα υγείας.

Αντίστοιχα έχουν τοποθετηθεί και νέοι Διοικητές σε Νοσοκομεία όπου οι προηγούμενοι είχαν απομακρυνθεί.

Θάνος Πλεύρηςεκλογέςυπουργείο Υγείαςαπλή αναλογικήεκλογές 2023ειδήσεις τώρα