Rapidtest: Δωρεάν εξέταση για HIV σε ιατρεία του Δήμου Αθηναίων
NewsroomΈνα καινοτόμο μοντέλο γρήγορης ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης για τον ιό HIV, το Rapidtest, εφαρμόζει δωρεάν ο δήμος Αθηναίων σε τρία, συνολικά, δημοτικά ιατρεία.
Συγκεκριμένα, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (Χανίων 4β), στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πατησίων και στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 79). Η εξέταση παρέχεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AIDS Health Foundation (AHF) και πραγματοποιείται με την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης (rapid HIV test).
H εξέταση θεωρείται αξιόπιστη (99%) και απαιτεί τη λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος από το δάκτυλο. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα αμέσως, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής.
Η ταχεία εξέταση για HIV παρέχεται ανώνυμα και δωρεάν χωρίς ραντεβού: το Rapidtest διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος γίνεται άμεση παραπομπή σε εξειδικευμένη ιατρική κρατική δομή.
- Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Τσίπρας - «Τώρα είναι η ώρα»
- Το πώς θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο είναι το απόλυτο ερώτημα: Γνωρίστε τον ειδικό που λέει ότι μπορούμε να τον… ξεγελάσουμε
- Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ
- Κι όμως: Ποια ζώα στη φύση «φτιάχνονται» με αλκοόλ και μανιτάρια