Υγεία|07.06.2023 22:15

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσοχή σε διαφήμιση εταιρείας τηλεϊατρικής – «Δεν έχουμε δώσει πιστοποίηση»

Newsroom

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με διαφήμιση εταιρείας που λειτουργεί αποκλειστικά με τη μέθοδο της τηλεϊατρικής. Στη διαφήμιση αναφέρεται ότι ο ΙΣΑ έχει δώσει την πιστοποίησή του στην εταιρεία.

Μη νόμιμη η εξ' αποστάσεως παροχή υπηρεσιών υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαρακτηρίζει τη μόνο εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών υγείας (από εταιρεία) μη νόμιμη και τονίζει ότι ουδεμία πιστοποίηση έχει δώσει στη συγκεκριμένη εταιρεία ενώ δεσμεύεται να διερευνήσει το ζήτημα και να προβεί στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Επισημαίνει, ακόμα, ότι οι φορείς που παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι τεσσάρων ειδών.

Όπως αναφέρει, «σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι τα ιδιωτικά ιατρεία, τα ιδιωτικά πολυιατρεία, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης».

Ο ΙΣΑ Αθηνών συμπληρώνει πως σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. του Ν. 4771/2021 προβλέπεται ότι «Η παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του κάθε φορέα ή τμήματος φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωτική καθ' όλο το ωράριο λειτουργίας του». Ως παρουσία δε, νοείται η φυσική παρουσία, ώστε η εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών να καθιστά τη λειτουργία του ιατρείου φυσικού ή νομικού προσώπου, μη νόμιμη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδιαφήμισηεταιρείαΙατρικός Σύλλογος Αθήναςτηλεϊατρική