Υγεία|11.06.2023 22:31

Δημοσίευμα - βόμβα από τη Sunday Times: Κινέζοι επιστήμονες έκαναν πειράματα με μεταλλαγμένους ιούς στη Γουχάν πριν αρχίσει η πανδημία

Newsroom

Σε μια ηχηρή αποκάλυψη προέβη δημοσίευμα της Sunday Times το οποίο υποστηρίζει ότι σύμφωνα με εμπιστευτικούς φακέλους, Κινέζοι επιστήμονες έκανα πειράματα με θανατηφόρα παθογόνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιστήμονες της Γουχάν που εργάζονταν μαζί με τον κινεζικό στρατό συνδύαζαν τους πιο θανατηφόρους κορονοϊούς του κόσμου για να δημιουργήσουν έναν νέο μεταλλαγμένο ιό.

Οι ερευνητές που εξέτασαν άκρως απόρρητες υποκλαπείσες επικοινωνίες και επιστημονικές έρευνες πιστεύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες εκτελούσαν ένα μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων, το οποίο προκάλεσε διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πανδημία της COVID-19.

Συνεργασία με ερευνητές του στρατού

Οι Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με το έργο αυτό είναι ότι έγινε σε συνεργασία με ερευνητές του κινεζικού στρατού, ο οποίος το χρηματοδοτούσε και ο οποίος, όπως λένε, επιδίωκε βιολογικά όπλα.

Οι Sunday Times εξέτασαν εκατοντάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών εκθέσεων, εσωτερικών σημειωμάτων, επιστημονικών εγγράφων και αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν μέσω πηγών ή από ακτιβιστές υπέρ της ελευθερίας της πληροφόρησης στα τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας. Πήραν επίσης συνέντευξη από τους ερευνητές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων σε θέματα αναδυόμενων απειλών πανδημίας και βιολογικού πολέμου, οι οποίοι διεξήγαγαν την πρώτη σημαντική αμερικανική έρευνα για την προέλευση της COVID-19.

Επικίνδυνα πειράματα με νυχτερίδες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ινστιτούτο της Γιουχάν συμμετείχε σε ολοένα και πιο επικίνδυνα πειράματα με κορονοϊούς που συνέλεξε από σπηλιές νυχτερίδων στη νότια Κίνα.

Αρχικά, δημοσιοποίησε τα ευρήματά του και υποστήριξε ότι οι σχετικοί κίνδυνοι δικαιολογούνταν επειδή το έργο θα μπορούσε να βοηθήσει την επιστήμη να αναπτύξει εμβόλια. Αυτό άλλαξε το 2016, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν νέο τύπο κορονοϊού σε μια στοά ορυχείου στο Mojiang στην επαρχία Γιουνάν, όπου άνθρωποι είχαν πεθάνει από συμπτώματα παρόμοια με το SARS.

Αντί να προειδοποιήσουν τον κόσμο, οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν τους θανάτους. Οι ιοί που βρέθηκαν εκεί αναγνωρίζονται τώρα ως τα μόνα μέλη της άμεσης οικογένειας της COVID-19 που είναι γνωστό ότι υπήρχαν πριν από την πανδημία.

Μεταφέρθηκαν στο ινστιτούτο Γουχάν και το έργο των επιστημόνων του έγινε απόρρητο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊόςειδήσεις τώραΚίναπανδημίαεπιστήμονες