Υγεία|13.09.2023 12:45

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες στη Θεσσαλία και αγωνία γι' αυτό που έρχεται - «Το νερό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εκεί καθόλου»

Newsroom

Τον κώδωνα του κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί για τις συνθήκες που επικρατούν στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα. 

«Το νερό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εκεί καθόλου»

«Από το Σάββατο το πρωί είπαμε ότι αυτή είναι υγειονομική βόμβα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εφοδιάσουμε τους ανθρώπους με εμφιαλωμένα νερά, να δώσουν γαλότσες, μάσκες και να θάψουν τα ζώα», είπε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και ούτε μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να παρακολουθούν τηλεόραση να τους λέμε τι θα κάνουν. Θα πρέπει να πάνε ομάδες εκεί οι οποίες θα πρέπει να τις ενημερώνουν επιτόπου και θα τους δίνουν τα πράγματα που χρειάζονται. Έτσι θα μπορέσουν να μπουν και μέσα στα σπίτια τους, να πάρουν τα πράγματα που μπορούν να σώσουν τα οποία θα πρέπει να απολυμάνουν με χλωρίνη και με μέτρα προστασίας. Το νερό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εκεί καθόλου. Θα πρέπει να έχουν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν για πόσιμο και ατομική χρήση και να κάνουν τα πρώτα πράγματα που μπορούν να κάνουν», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το νερό έχει μέσα παθογόνους οργανισμούς, χημικές ουσίες, απόβλητα από τις γεωργικές εγκαταστάσεις και ζώα που είναι πεθαμένα. Καταλαβαίνετε ότι το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για να πλύνουν ένα πιάτο», κατέληξε.

Ματίνα Παγώνηπλημμύρεςκακοκαιρία Danielειδήσεις τώραΘεσσαλία