Υγεία|26.10.2023 19:00

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Η καρδιά της Αθήνας χτυπάει δυνατά με την νέα δράση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Newsroom

Η πρώτη μέριμνα του Αριστοτέλη Ωνάση όπως εκφράστηκε μέσα από τη διαθήκη του, ήταν η «νοσηλευτική». Αυτή η λέξη αποτέλεσε οδηγό για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου έργου που το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε στην ελληνική κοινωνία: το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), ένα καρδιοχειρουργικό κέντρο που ήταν προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Ήταν το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε για τις υπηρεσίες μεταμόσχευσης καρδιάς, καρδιοχειρουργικής και καρδιολογίας για ενήλικες και παιδιά. Αυτό το έργο αντιπροσώπευε ένα δώρο ζωής, που θα είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια επισκέψεις και χιλιάδες επεμβάσεις τα επόμενα χρόνια. Ήταν το πρώτο μεγάλο εγχείρημα που δημιουργήθηκε μέσα από το όραμα του Αριστοτέλη Ωνάση, ένα όραμα με προοπτική για το μέλλον.

Εδώ και τριάντα χρόνια, από το 1993 μέχρι σήμερα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέψεις, 52,700 επεμβάσεις στην καρδιά, περισσότερες από 15,500 νοσηλείες παιδιών και 209 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, είναι πάντα εκεί για κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα. Γι' αυτό γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

Με συνέπεια, στοχεύει στη βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας των ασθενών με καρδιακά προβλήματα στη χώρα, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αφού λοιπόν «η καλή καρδιά μετράει», είναι σημαντικό να την φροντίζουμε καθημερινά, ακολουθώντας υγιεινές συνήθειες που συμβάλλουν στην ευημερία και την υγεία μας.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μας καλεί να μετρήσουμε το σκορ της καρδιάς μας σε όλη την Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, που φροντίζει τις καρδιές μας εδώ και 30 χρόνια, διοργανώνει την δράση «HeartscoreΗ καλή καρδιά μετράει». Σε επτά ημέρες και σε έξι διαφορετικούς δήμους, η κινητή μονάδα του Ωνασείου θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία προκειμένου να προσφέρει προληπτική εκτίμηση του καρδιολογικού κινδύνου σε επισκέπτες ηλικίας από 35 έως 65 ετών.

Η δράση «Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει» θα υλοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2023  από τις 10:00 έως τις 15:00 με την ευγενική φιλοξενία έξι εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Αττικής: των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κηφισιάς και Πειραιά.

Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Ο στόχος της δράσης είναι να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό επισκεπτών και η αποκλειστική προτεραιότητά της είναι η προστασία και η βελτίωση της υγείας. Η υλοποίησή της λαμβάνει υποστήριξη από το Ίδρυμα Ωνάση.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από το Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό, όπου θα βρεθεί και το Σάββατο 30/9. Ακολουθούν την Κυριακή 01/10 η Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο Shoppingland επί των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, τη Δευτέρα 02/10 ο Πειραιάς επί της οδού Δραγάτση Ιάκωβου 1Α, την Τρίτη 03/10 η Καλλιθέα στην πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 04/10 το Αιγάλεω στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό και την Πέμπτη 05/10 η Γλυφάδα στον δρόμο των Ποιητών στην συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ωνάσειοειδήσεις τώρα