Υγεία|12.11.2023 14:40

«Πάρτε μας πατίνια για να προλαβαίνουμε»: Γιατροί στη Λέρο... τρολάρουν το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις προσωπικού

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ένα πρωτότυπο αίτημα έθεσε ο Διευθυντής του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου της Λέρου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Με γραπτό του αίτημα προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητά να αγορασθούν άμεσα 10 ηλεκτρικά πατίνια ώστε να «είναι δυνατή η γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση των ιατρών και των νοσηλευτών από τα Εξωτερικά Ιατρεία προς το κεντρικό κτίριο και το ΤΕΠ».

Μάλιστα, ο Διευθυντής του χειρουργικού τομέα αναφέρει στο σημείωμά του ότι πρόκειται για «αίτημα ζωτικής σημασίας».

Το νοσοκομείο της Λέρου είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα στα νησιά μας, όπου κάθε καλοκαίρι γίνεται μετακίνηση προσωπικού από άλλες μονάδες υγείας για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Το πρωτότυπο αίτημα που «τρολάρει» το υπουργείο Υγείας το οποίο συχνά πυκνά ανακοινώνει χιλιάδες προσλήψεις, δημοσιοποιήθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ η οποία σημειώνει με μία δόση ειρωνείας πως η ζωή των εργαζομένων έγινε πατίνι, προσθέτοντας: «Ήταν μια λύση με τόσες ελλείψεις προσωπικού που έχουμε στα νοσοκομεία. Δεν είναι εύκολο να καλύπτουν τις αποστάσεις στα μεγάλα Νοσοκομεία οι τόσοι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που διαθέτουμε με τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα».



Να υπενθυμιστεί ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πρόσφατα πως έως τις αρχές του νέου έτους θα προσληφθούν 4000 γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

ειδήσεις τώραΛέροςυπουργείο Υγείαςελλείψειςνοσοκομείο