Υγεία|29.12.2023 14:06

Προσλήψεις διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών: Κριτήρια, προθεσμίες, προσόντα – Όλη η προκήρυξη

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη για τις θέσεις των Διοικητών και Υποδιοικητών των ΥΠΕ από το υπουργείο Υγείας. Μετά από αρκετές εβδομάδες αναμονής, η πρώτη προκήρυξη για τις θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) βγήκε στον «αέρα».

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται, αναζητούνται 21 στελέχη για ισάριθμες θέσεις στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν 11 ημέρες και ξεκινούν στις 18.1.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγουν στις 29.1.2024.

Δικαίωμα συμμετοχής για τις ΥΠΕ

Όπως αναφέρεται για τις προς πλήρωση θέσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση και δεν έχουν κωλύματα διορισμού όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:

Σε περίπτωση διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, κατά την έννοια της περ. ά της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους στις ανωτέρω θέσεις.

Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη

Απαραίτητα προσόντα

  • Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής ή της ισπανικής ή της ιταλικής γλώσσας 
  • Διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, είτε στην άσκηση διοίκησης είτε στον τομέα της Υγείας.
  • Δεκαετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων τα πέντε (5), τουλάχιστον, έτη να τελούν σε συνάφεια είτε προς την άσκηση διοίκησης είτε προς τον τομέα της Υγείας.

Οι αρμοδιότητες που περιγράφονται για τους Διοικητές των ΥΠΕ είναι μεταξύ άλλων:

  • Εντός δύο (2) μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων, οφείλει να υποβάλλει προς τον Υπουργό Υγείας ετήσια σχέδια δράσης
  • Να καταρτίζει και ενημερώνει σε μηνιαία βάση το χάρτη υγείας της Περιφέρειάς του.
  • Να εισηγείται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και αποφασίζει την ίδρυση, μείωση, συγχώνευση ή μεταφορά μονάδων ή τμημάτων των Φ.Π.ΥΥΚ.Α. της οικείας Περιφέρειας.

Γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αναλάβουν θέση σε Υγειονομική Περιφέρεια θα συμμετάσχουν καθοριστικά και στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 18.1.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 29.1.2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

νοσοκομείοπροσλήψειςδιοικητήςυπουργείο Υγείαςπροκήρυξηειδήσεις τώρα