Υγεία|17.02.2024 10:59

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη: «Είχαν δίκιο οι φαρμακοποιοί που φώναζαν»

Newsroom

Εύλογες αναγνώρισε ότι ήταν οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε συγκεκριμένα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με επείγοντα τρόπο δημοσιεύτηκε, τα ξημερώματα, σε ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση  για τα γενόσημα φάρμακα, η οποία έχει όριο – πλαφόν τα 3 ευρώ ανά σκεύασμα, τη διαφορά που μπορεί να πληρώνει κάποιος σε σχέση με την παλαιά τιμολόγηση», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «στα 1.600 φάρμακα, η διαφορά είναι της τάξεως 0,5 – 1 ευρώ. Υπάρχουν, όμως, δύο κατηγορίες, οι στατίνες και τα ψυχιατρικά φάρμακα, στα οποία μπορεί να δει κανείς διαφορά 15 ευρώ. Εκεί μπαίνει πλαφόν 3 ευρώ ώστε καθένας που θα επιλέξει να πάρει το ακριβότερο, να μην επιβαρυνθεί υπερβολικά».

«Μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «είχαν δίκιο οι φαρμακοποιοί που φώναξαν» και ευχαρίστησε τους κυρίους Βαλτά και Λουράντο. «Η λογική είναι ότι λάθη μπορεί να γίνονται, το ζήτημα είναι να είσαι γρήγορος να διορθώνεις», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε ότι «η τιμή των φαρμάκων μειώθηκε 7%» και δήλωσε ότι θέλει το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 να γίνεται από τα φαρμακεία. «Θέλω να συνδέσω τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας με πολύ στενότερη συνεργασία και ενεργό ρόλο των φαρμακείων στις παροχές δημόσιας υγείας. Θα βάλουμε, ύστερα από συνταγογράφηση, το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 στα φαρμακεία».

γενόσημα φάρμακαΆδωνις Γεωργιάδηςφάρμακαειδήσεις τώρα