Εθισμένα τα μικρά παιδιά στο τάμπλετ: Πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι γονείς ειδικά το καλοκαίρι
NewsroomΑντιμέτωποι με ένα σοβαρό ζήτημα είναι πολλοί γονείς τώρα που τα σχολεία κλείσανε και τα παιδιά τους έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο: τον εθισμό στις οθόνες και ιδίως τα τάμπλετ. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που γιγαντώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα παιδιά δεν έχουν κάποια συστηματική απασχόληση και εξωσχολικές δραστηριότητες.
Όπως αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, οι οθόνες είναι η αιτία που συχνά και οι γονείς έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά τους. Η ειδικός τονίζει πως είναι εξωπραγματικό να ζητούν οι γονείς από τα παιδιά να μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία αλλά πρέπει να θέσουν κάποιους κανόνες.
«Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να απασχολήσουμε τα παιδιά μας και με άλλες δραστηριότητες. Και να απασχοληθούμε και εμείς με αυτά», επισημαίνει.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις συμβουλές της παιδοψυχολόγου προς τους γονείς:
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- «Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα
- Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup