Μπορεί το σούσι να κάνει κακό στην υγεία;
NewsroomΓιατροί από νοσοκομείο της Λισαβόνας περιέγραψαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Case Reports την περίπτωση ένος 32χρονου από την Πορτογαλία, ο οποίος υπέφερε από στομαχόπονους, έκανε εμετό και είχε πυρετό επί μία εβδομάδα. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, ο 32χρονος είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του εξαιτίας κατανάλωσης σούσι.
Συγκεκριμένα, o 32χρονος είχε υποστεί ανισακίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών. Τελικά οι γιατροί αφαίρεσαν τις προνύμφες με τη χρήση ειδικού τύπου πλέγματος και τα συμπτώματα του ασθενή υποχώρησαν άμεσα.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα. Όπως συμβουλεύουν, μάλιστα, είναι καλό να αφαιρούμε τα εντόσθια του ψαριού και να το καταψύχουμε για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, προτού το μαγειρέψουμε.
- Γεωργανάδες Φαρκαδόνας: Το ξεχασμένο χωριό των πλημμυρών - «Τα μπάζα παραμένουν εδώ», καταγγέλλουν οι κάτοικοι που έμειναν
- ΕΦΚΑ: Οι 3 κινήσεις για σύνταξη μισθωτών πάνω από 750€ - Πώς οι επαγγελματίες εξασφαλίζουν σύνταξη 1.790€
- Γενοκτονία των Ποντίων: «Μας έσκισαν τα ρούχα» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν από τη σφαγή
- Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024: Κλειστό σήμερα το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις