Μπορεί το σούσι να κάνει κακό στην υγεία;
NewsroomΓιατροί από νοσοκομείο της Λισαβόνας περιέγραψαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Case Reports την περίπτωση ένος 32χρονου από την Πορτογαλία, ο οποίος υπέφερε από στομαχόπονους, έκανε εμετό και είχε πυρετό επί μία εβδομάδα. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, ο 32χρονος είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του εξαιτίας κατανάλωσης σούσι.
Συγκεκριμένα, o 32χρονος είχε υποστεί ανισακίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται μετά την κατανάλωση ωμών ψαριών. Τελικά οι γιατροί αφαίρεσαν τις προνύμφες με τη χρήση ειδικού τύπου πλέγματος και τα συμπτώματα του ασθενή υποχώρησαν άμεσα.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα. Όπως συμβουλεύουν, μάλιστα, είναι καλό να αφαιρούμε τα εντόσθια του ψαριού και να το καταψύχουμε για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, προτού το μαγειρέψουμε.
- Γρήγορα έσβησε η ελπίδα για τη Γάζα: Το Ισραήλ λέει «όχι» στην πρόταση που δέχθηκε η Χαμάς και βομβαρδίζει τη Ράφα
- «Ζουν σε σκηνές, χωρίς νερό»: Συντονίστρια των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» περιγράφει στο OPEN το δράμα στη Ράφα
- Ψευδής φαίνεται η καταγγελία για διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ελέγχονται τα κινητά στελεχών
- «Ούτε η καρδιά του χτύπαγε, ούτε ανέπνεε»: Συγκλονίζουν οι γονείς του μωρού που έφυγε από τη ζωή στη Θήβα