Υγεία|10.05.2026 16:27

Το βίντεο με τα ατελείωτα ράντζα στο Αττικόν και η απάντηση Γεωργιάδη - «Δεν φταίω εγώ»

Newsroom

Νέες εικόνες ντροπής με ασθενείς να βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αναγκάζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ασθενής δημοσίευσε βίντεο στα social media με την κατάσταση που επικρατούσε στην Δ’ Παθολογική Κλινική.

«Από πού να ξεκινήσω; Πολιτικά δεν θέλω να αναφερθώ. Θέλω να σας δείξω κάτι να μου πείτε τη γνώμη σας. Πάμε να δούμε στην εποχή Άδωνι και Μητσοτάκη. Κοιτάξτε» ανέφερε, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε με ανάρτησή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται και ότι πρόκειται για κατάσταση που επικρατεί «εδώ και 20 χρόνια». Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα και όταν μετά από 1,5 χρόνο ολοκληρωθούν έργα στο νοσοκομείο, τα ράντζα θα «εξαφανιστούν».

Αναλυτικά τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Έχω εκατό φορές εξηγήσει ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο αυτή η εικόνα με τα ράντζα υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Κυρίως λόγω της μεγάλης προσέλευσης εκεί. Επίσης έχω εξηγήσει ότι έβαλα σκοπό να εξαφανίσω και αυτό το πρόβλημα, για το οποίο κανένας προκάτοχος μου δεν μπόρεσε να βρει λύση.

Έτσι τώρα έχουμε σε εξέλιξη δύο έργα (ένα οι νέοι κοιτώνες των ιατρών, δύο η επέκταση της Παθολογικής στο Λοιμωδών) που σε 1,5 χρόνο (δεν γίνονται γρηγορότερα) θα προσθέσουν +162 κρεβάτια στην εφημερία και έτσι δεν θα έχουμε ράντζα. Άρα κάθε εικόνα σαν και αυτή που δείχνει ο κύριος αυτός αλλά και τα ΜΜΕ και άλλοι απλά επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων μου για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα. Δεν ευθύνομαι για τις εικόνες αυτές αλλά εγώ έδωσα την λύση. Πολλά περαστικά».

ράντζαΆδωνις ΓεωργιάδηςΝοσοκομείο ΑττικόνΑττικόνειδήσεις τώρα