Υγεία|20.06.2019 14:30

Έτσι θα κάνεις… έξωση στην κυτταρίτιδα - Τα συστατικά που την καταπολεμούν

Newsroom

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου να βγούμε στις παραλίες, να κάνουμε τα μπάνια μας, να φορέσουμε τα αέρινα ρούχα μας. Είναι αυτή η στιγμή που οι πιο πολλοί προσέχουμε περισσότερο και τις όποιες «ατέλειες» μπορεί να διακρίνουμε στο σώμα μας. Μία από αυτές ακούει στο όνομα «κυτταρίτιδα» και, παρόλο που έχει επικρατήσει η άποψη ότι άπαξ και εμφανιστεί δεν μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτή, τελικά υπάρχουν κάποια προϊόντα που τα συστατικά τους την καταπολεμούν. 

Με αυτό το ζήτημα και ακόμη περισσότερα για έναν πιο υγιεινό και γεμάτο ευεξία τρόπο ζωής ασχολείται το βιβλίο της της Άννας - Μαρίας Παπίρη με τον τίτλο «Η δίαιτα... αλλιώς!», που κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου με το «Έθνος της Κυριακής». Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση στην απώλεια του βάρους που µε υγιεινό και ασφαλή τρόπο θα σου δώσει αποτελέσµατα µε διάρκεια.  Μέχρι να φτάσει στα χέρια σου, αποκλειστικά με το «Έθνος της Κυριακής», ρίξε μια ματιά στα παρακάτω συστατικά διαφόρων προϊόντων, που θα γίνουν σύμμαχός σου στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. 

Τα πλέον δραστικά συστατικά στα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας:

- Η καφεΐνη είναι το σταρ συστατικό της αποδέσμευσης επειδή επιδρά καταλυτικά στην λειτουργία της λιπόλυσης. Επιτρέπει να μετατρέπονται τα τριγλυκερίδια που περιέχονται στο λιποκύτταρο σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται πιο εύκολα. Nέες φόρμουλες προϊόντων φροντίδας με σύμπλεγμα καφεΐνης καταπολεμούν τη σκλήρυνση των ιστών και δίνουν ορατό αποτέλεσμα στη λείανση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

- Ο κισσός εμποδίζει τη γλυκοζυλίωση των ινών και έχει καταπραϋντικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

- H Σαλάσια είναι ένας νέος σύμμαχος στη μάχη κατά της ινώδους κυτταρίτιδας. Γνωστή στην ιατρική της Αγιουρβέδα το εκχύλισμα της ρίζας αυτού του δενδρυλίου σταματά την πάχυνση των ινών του συνδετικού ιστού μειώνοντας την υπερπαραγωγή κολλαγόνου και φιμπρονεκτίνης. Συμβάλει στη λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και αναμορφώνει το δέρμα.

- Η ξανθοξυλίνη προέρχεται από το πιπέρι του Σισουάν και εντείνει τη δράση των πρωτεϊνών UCP, που είναι προγραμματισμένες για να καίνε τα λίπη.

- Η φλοριτζίνη εμποδίζει την αποθήκευση του λίπους στα κύτταρα. Το χιεράτσιο συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

- Επιπλέον, καλή συμπεριφορά ενάντια στην κυτταρίτιδα δείχνουν τα φυτικά εκχυλίσματα (αλόη, βασιλικός, γκουαράνα, κεκρόπια, Ginkgo biloba, γκι, κέδρος, κισσός, πιπέρι καγιέν), φύκια, πράσινο τσάι, ρούσκος, Centella asiatica και άλλα συστατικά όπως: AHA, VHC, α-λιποϊκό οξύ, βιοφλαβονοειδή, VHB και λεκιθίνη. Τα συστατικά αυτά ελέγχουν τη διαδικασία της λιπογένεσης, ευνοούν τη λειτουργία της λιποδιάλυσης (δηλαδή διασπούν τα λιπαρά οξέα) και κατά συνέπεια βοηθούν στην απώλεια πόντων από τις επίμαχες περιοχές του σώματος, επειδή τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και έχουν αποσυμφορητική δράση. Έτσι, βελτιώνουν αισθητά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

- Τα θαλάσσια φύκια ως συστατικό στα συμπληρώματα διατροφής ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

- Η πηκτίνη μήλου έχει την ιδιότητα να σχηματίζει ένα ζελέ μέσα στο πεπτικό σύστημα και να δεσμεύει τα λίπη εμποδίζοντας έτσι την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

- To CLA (συζευμένο λινολεϊκό οξύ) είναι μία φυσική ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που μειώνει τα επίπεδα του σωματικού λίπους και αυξάνει τα επίπεδα της σωματικής άλιπης μάζας.

*Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές θα βρεις στο βιβλίο «Η δίαιτα... αλλιώς!», που κυκλοφορεί με το «Έθνος της Κυριακής» (στην έκδοση των 4,25 ευρώ). 

διατροφήκυτταρίτιδαΕΘΝΟΣ της Κυριακήςδίαιτα