Υγεία|22.06.2019 15:32

Η διατροφή που «τρώει» την κυτταρίτιδα

Newsroom

Είναι αυτή η στιγμή που οι πιο πολλοί προσέχουμε περισσότερο και τις όποιες «ατέλειες» μπορεί να διακρίνουμε στο σώμα μας. Μία από αυτές ακούει στο όνομα «κυτταρίτιδα» και, παρόλο που έχει επικρατήσει η άποψη ότι άπαξ και εμφανιστεί δεν μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτή, τελικά υπάρχουν κάποια προϊόντα που τα συστατικά τους την καταπολεμούν. 

Με αυτό το ζήτημα και ακόμη περισσότερα για έναν πιο υγιεινό και γεμάτο ευεξία τρόπο ζωής ασχολείται το βιβλίο της της Άννας - Μαρίας Παπίρη με τον τίτλο «Η δίαιτα... αλλιώς!», που κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου με το «Έθνος της Κυριακής». Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση στην απώλεια του βάρους που µε υγιεινό και ασφαλή τρόπο θα σου δώσει αποτελέσµατα µε διάρκεια. 

Μέχρι να φτάσει στα χέρια σου, αποκλειστικά με το «Έθνος της Κυριακής», ρίξε μια ματιά στα παρακάτω τρόφιμα, που θα γίνουν σύμμαχός σου στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. 

Τα παρασκευασμένα τρόφιμα, τα τηγανητά, όπως επίσης η ζάχαρη και οι λευκοί υδατάνθρακες λειτουργούν σαν τοξίνες στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να προκαλούν κυτταρίτιδα. Τρώγοντας κάποιες επιλεγμένες τροφές μπορείς να ελέγξεις αυτή τη διαδικασία. Βάλε στο πρόγραμμά σου τροφές που θα σε βοηθήσουν αποτελεσματικά στη μάχη με την κυτταρίτιδα.

ΑΝΑΝΑΣ Πλούσιος σε ποτάσιο και βιταμίνη C, βοηθά στην τόνωση του κυκλοφορικού. Η μπανάνα έχει επίσης παρόμοιες ιδιότητες.

ΝΕΡΟ Πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα φροντίζεις για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, κάνοντάς τη να δείχνει πιο συμπαγής και ομοιόμορφη. Ταυτόχρονα, το νερό βοηθά τον οργανισμό σου να αποβάλει τις συσσωρευμένες τοξίνες.

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Αυτή η υγιεινή τροφή έχει την ιδιότητα να ενισχύει τα αγγεία και τις φλέβες, ώστε να γίνεται καλύτερα η κυκλοφορία του αίματος. Έχει επίσης διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ Περιέχει κατεχίνες, που όπως δείχνουν οι έρευνες ενισχύουν το κολλαγόνο στον οργανισμό και κάνουν την επιδερμίδα πιο ανθεκτική και ελαστική.

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ Είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην ενίσχυση των ιστών οι οποίοι είναι πιθανό να προσβληθούν από κυτταρίτιδα.

ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ταχύτερη καύση του λίπους.

ΜΠΑΝΑΝΕΣ Είναι καλή πηγή καλίου, βιταμίνης Β6 και μαγνησίου. Οι μπανάνες ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Περιέχει άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο προλαμβάνει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου που οφείλεται στην κατανάλωση ζάχαρης. Επίσης, είναι πλούσιο σε σελήνιο και ασβέστιο.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ Είναι έξοχη πηγή βιταμίνης C. Το πορτοκάλι, ιδιαίτερα, τονώνει το κυκλοφορικό και κάνει πιο ανθεκτικά τα αγγεία.

ΛΙΠΑΡΆ ΨΆΡΙΑ Ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος έχουν λίγα λιπαρά και χαρακτηρίζονται από υψηλή συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και μεταλλικά στοιχεία. Ακόμη, είναι σημαντική πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων.

ΑΧΛΑΔΙ Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, βοηθά στην αποβολή επιβλαβών ρυπαντικών ουσιών από το σώμα και ενισχύει το λεμφικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο.

Μη χάσετε με το Εθνος της Κυριακής,  το best seller της Αννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα αλλιώς…»

-Μια ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, που φέρνει επανάσταση στην απώλεια βάρους.

-Χάσε μέχρι 5 κιλά σε 4 εβδομάδες, υπολόγισε τον μεταβολικό σου ρυθμό, κάψε λίπος με 40 ασκήσεις. 

-Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή:  Τι πρέπει να τρώω το βράδυ για να μην πεινάω;  Πώς θα κόψω το τσιμπολόγημα;

-Φάε χωρίς ενοχές: 30 συνταγές με ελληνική ταυτότητα.

*Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές θα βρεις στο βιβλίο «Η δίαιτα... αλλιώς!», που κυκλοφορεί με το «Έθνος της Κυριακής» (στην έκδοση των 4,25 ευρώ).

κυτταρίτιδαδίαιτα