Υγεία|26.06.2019 19:18

Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ: Γιατί κλείσαμε το τμήμα υποδοχής βρεφών

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι έκλεισε αιφνιδίως το Τμήμα Υποδοχής Βρεφών του Κέντρου ΜΗΤΕΡΑ όπου φιλοξενούνται παιδιά όλων των ηλικιών που δεν έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους ή δεν έχουν κηδεμόνες.

Το θέμα δημοσιοποίησε το Σωματείο των Εργαζομένων και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση αφού πλέον τα βρέφη θα πρέπει να φιλοξενούνται μαζί με μεγαλύτερα παιδιά γεγονός που μπορεί να έχει κινδύνους για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, το λουκέτο μπήκε λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα όμως να κινδυνεύουν τα μωρά.

Τι απαντά η Διοίκηση του ΜΗΤΕΡΑ

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ περί «λουκέτου» του Τμήματος Βρεφών στο ΜΗΤΕΡΑ, επισημαίνεται ότι είναι «επαναλαμβανόμενη πρακτική της διεύθυνσης και των ΔΣ να αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Βρεφών και έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν επί άλλων διοικήσεων».

Εκτός από την παραδοχή ότι το Δ.Σ. πρότεινε την αναστολή λειτουργίας «ενός τμήματος προσωρινά έως τις 10 Οκτωβρίου και το Επιστημονικό Συμβούλιο από κοινού με την Βρεφοκομική Υπηρεσία, αποφάσισαν να μεταφερθούν τα έξι (6) βρέφη στα υπόλοιπα έξι (6) τμήματα».

Η Διοίκηση πάντως υποστηρίζει ότι το προσωπικό επαρκεί αφού αναφέρει ότι: «Η αναλογία του προσωπικού είναι η εξής: εννιά (9) βρεφονηπιοκόμοι για έντεκα (11) παιδιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι εκτεθειμένα παιδιά και βρέφη σε οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου των Εργαζομένων, αλλά αντιθέτως τους παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα.

Επιπλέον στις 10 Ιουνίου 2019 προστέθηκαν στη δύναμη των βρεφονηπιοκόμων άλλοι τρεις (3) ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 69 άτομα, μαζί με την προϊσταμένη τους.

Το Μητέρα είναι γνωστό στο Πανελλήνιο και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας για την πρωτοπόρα προσφορά του στα παιδιά και στις οικογένειες εδώ και 65 χρόνια μέσα από τα Προγράμματα Παιδικής Προστασίας».

βρέφηΛουκέτομωρά ΜΗΤΕΡΑΚέντρο Βρεφών Μητέρα