ΕΟΠΥΥ: Μέχρι πότε δίνεται παράταση στις πληρωμές για τα γυαλιά οράσεως
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΠαράταση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για τις πληρωμές των ασφαλισμένων για γυαλιά οράσεως που έχουν προμηθευτεί.
Ειδικότερα όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση, παρατείνεται έως τις 30.9.2019 η προθεσμία απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Γεγονός που σημαίνει ότι όσοι έχουν αγοράσει γυαλιά οράσεως, θα μπορούν να εισπράξουν τα 100 ευρώ που δικαιούνται απ’ ευθείας από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι οπτικοί
Νωρίτερα η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούσε να δοθεί παράταση στις απ’ ευθείας πληρωμές έως τις 31/12/2019 ώστε -όπως ανέφερε - να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών.
Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των οπτικών έχει αρνηθεί να συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνεται με voucher, γι αυτό και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να αγοράζουν οπτικά είδη πληρώνοντας τα με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια διεκδικούν το πόσο από τον ΕΟΠΥΥ.
- Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
- Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
- «Ήταν σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Τουλάχιστον 24 νεκροί και 73 τραυματίες
- Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα