Υγεία|30.08.2019 14:21

Ωνάσειο: Νέος πρόεδρος ο καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τα ηνία του Ωνασείου αναλαμβάνει ο καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μπολέτης. Πρόκειται για έναν καθηγητή ιατρικής ιδιαιτέρως γνωστό στην ιατρική κοινότητα, δεδομένου ότι ήταν επικεφαλής της Μονάδας Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθήνας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (2006-2008) ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. 

Τη θέση του Αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο καθηγητής Μάκης Φιλιππάτος στο Ωνάσειο ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής ανεπάρκειας. 
Να σημειωθεί ότι τη Διοίκηση του Ωνασείου διορίζει το υπουργείο Υγείας, καθώς το νοσοκομείο είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αλλά χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας. 

Το who is who του νέου Προέδρου

Ο Γιάννης Μπολέτης έλαβε πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1972-1978), με ειδικότητα Παθολογίας στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΕΚΠΑ (1983) και ειδικότητα Νεφρολογίας στο Νεφρολογικό Τμήμα του Λαϊκού Νοσοκομείου (1986).

Έκανε μετεκπαίδευση στο Νεφρολογικό Τμήμα και τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Νεφρού στο Νοσοκομείο Ηallamshire του Πανεπιστημίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως registrar (3/1987-8/1989) και ήταν υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα έτος.

Διατέλεσε πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθήνας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (2006-2008), καθώς επίσης γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων από το 2002.


Ιωάννης ΜπολέτηςπρόεδροςΩνάσειο