Υγεία|22.11.2018 17:36

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τον νέο επικεφαλής του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δύο μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου Προέδρου ο οποίος απουσίαζε σε διακοπές όταν καιγόταν το Μάτι. Πρόκειται για τον χειρουργό Παναγιώτη Τζανετή, μέχρι πρότινος μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανετής ήταν αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ κατά το διάστημα 2010-2011.

Συγκεκριμένα,  ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν κοινή απόφαση για τον διορισμό του νέου προέδρου του Κέντρου δυο μήνες μετά την παραίτηση-αποπομπή του κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, του προέδρου που έλαμψε διά της απουσίας του από το Κέντρο τις τραγικές ώρες που καιγόταν το Μάτι και το ΕΚΑΒ κλήθηκε να διαχειριστεί εκατοντάδες διακομιδές εγκαυματιών στα νοσοκομεία.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής είναι 57 ετών και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως διευθυντής Χειρουργικής. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, με διεθνή κατάρτιση και πιστοποίηση εκπαιδευτή, ενώ έχει και σπουδές Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και γνώρισε το σημερινό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

υπουργείο ΥγείαςΕΚΑΒπρόεδρος