Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς
NewsroomΣε ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και διατήρηση των ΤΟΜΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο υγείας. Παρότι, όπως εκτιμά ο ίδιος ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι» για τις ΤΟΜΥ, θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες.
Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».
Ο υπουργός Υγείας στην ίδια συνέντευξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη νομοθέτηση του στην Γερμανία.
«Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ήταν η απάντηση του, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της γρίπης. «Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Είπε συγκεκριμένα: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας.
Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».
- Απίστευτες εικόνες στην Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως - Κλειστή μία λωρίδα
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
- Περιστέρι: 41χρονη έριχνε δηλητήριο στο φαγητό του πρώην συζύγου της - Συνελήφθη με τους γονείς της
- Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου