Υγεία|04.01.2020 16:26

Εκτάκτως στον Ευαγγελισμό ο Κικίλιας για αιφνιδιαστική επίσκεψη

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) για ανεπάρκεια κλινών Εντατικής Θεραπείας. Η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει ότι συνολικά 45 άνθρωποι είναι σε αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ ενώ η λίστα μεγαλώνει καθημερινά, αφού μόλις δύο περιστατικά μπορούν να εξυπηρετηθούν.  

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο κατά την επέλαση του κύματος της γρίπης οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ σήμερα η γρίπη κινείται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Σπύρο Ζακυνθινό, όπου και ενημερώθηκε ότι  υπάρχουν 30 κρεβάτια στην εντατική και είναι σε πλήρη ανάπτυξη το τμήμα.

Οκτώ νέα κρεβάτια

Επειδή ακριβώς η ΜΕΘ είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τη διοίκηση να αυξηθεί ο αριθμός των κρεβατιών στη ΜΑΦ ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Η νέα διοίκηση δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αξιοποιήσει ένα κονδύλι 600.000 ευρώ που υπάρχει από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ώστε να δοθούν προς χρήση σύντομα οκτώ κλίνες στη ΜΑΦ, που είναι ήδη έτοιμες.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου (ΤΕΠ), καθώς ο Ευαγγελισμός αναμένεται να είναι από τα πρώτα νοσοκομεία όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο για αυτόνομα ΤΕΠ στο ΕΣΥ.

Βασίλης Κικίλιαςυπουργός ΥγείαςΕυαγγελισμός