Υγεία|04.02.2020 12:32

Με αμοιβή για τους φαρμακοποιούς η διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το υπουργείο υγείας. Ένα μνημόνιο που προβλέπει ότι όσοι φαρμακοποιοί θα διαθέτουν για τους ασθενείς φάρμακα υψηλού κόστους θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες αυτές. Η αμοιβή για τον κλάδο θα ισχύσει μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής.

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, «oι  Έλληνες φαρμακοποιοί με τη συνεργασία αυτή συμμετέχουν στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας των ασθενών με βαριές παθήσεις. Επιπλέον εξασφαλίζουν την αναγκαία στήριξη και ενημέρωση για την ορθή λήψη των φαρμάκων και την αποφυγή συμβάντων που εγκυμονεί  η απουσία φαρμακοποιού από την αλυσίδα διάθεσης των Φαρμάκων.

Το μνημόνιο προβλέπει τη θεσμοθέτηση επιστημονικής αμοιβής των φαρμακοποιών για το έργο της διάθεσης των συγκεκριμένων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου». Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διάθεση των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν στην αλυσίδα διανομής τους.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός ΣύλλογοςΦΥΚακριβά φάρμακαφάρμακα υψηλού κόστους