Υγεία|02.03.2020 17:25

Ανάρπαστα μάσκες και αντισηπτικά στα φαρμακεία λόγω του φόβου της γρίπης!

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Φτερά κάνουν από τα ράφια των φαρμακείων σε χρόνο ρεκόρ οι χειρουργικές μάσκες αλλά και τα αντισηπτικά λόγω του φόβου της γρίπης. Η ανησυχία που έχει επιφέρει η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης αλλά και η πιθανή άφιξη του νέου κορωνοϊού, φαίνεται ότι κάνει πολλούς πολίτες να σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν είδη που σχετίζονται με τη προστασία από τους ιούς και τα μικρόβια.

«Υπάρχει επάρκεια»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο Προέδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα είδη αυτά ειδικά αυτήν την περίοδο. Κάποιες στιγμές μπορεί να καταγραφούν ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων, αλλά αμέσως γίνονται νέες παραγγελίες και έρχονται και οι νέες παρτίδες».

Τα νοσοκομεία

Παρότι στην Κίνα οι χειρουργικές μάσκες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν επάρκεια σε τέτοια υλικά αλλά και σε όλα όσα απαιτούνται για την προστασία των πολιτών σε περίπτωση που εμφανισθεί ο νέος κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό, είναι πλήρως εξοπλισμένα και διαθέτουν όλα τα υγειονομικά υλικά που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κορονοϊόςχειρουργικές μάσκεςαντισηπτικάγρίπη