Υγεία|17.02.2020 14:34

Κοροναϊός: Αρνητικά τα δύο ύποπτα κρούσματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αναστάτωση επικράτησε από το βράδυ της Κυριακής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς εισήχθησαν εσπευσμένα δύο ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν αρνητικά. Πρόκειται για δύο νεαρές Κινέζες που ταξίδεψαν από Σιγκαπούρη. Οι δύο νεαρές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο από ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου είχαν μεταβεί αρχικά έχοντας υποψία ότι φέρουν τον κοροναϊό. Η ειδική ομάδα του Θριασίου Νοσοκομείου, μόλις ενημερώθηκε για την άφιξη των δύο Κινέζων, σήμανε συναγερμό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εργαζόμενοι με τις απαραίτητες μάσκες και ιατρικές ποδιές παρέλαβαν τα δύο ύποπτα περιστατικά προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να σημειωθεί ότι οι ειδικές στολές για την παραλαβή και υποδοχή περιστατικών ισχύει σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο στις περιπτώσεις που έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα ή αν το περιστατικό είναι υψηλού κινδύνου.

Οι δύο νεαρές γυναίκες εισήχθησαν στους θαλάμους που έχουν ορισθεί για τις περιπτώσεις αυτές ώστε να είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους ασθενείς. Δείγμα εστάλη στα εξειδικευμένα εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν εάν πρόκειται πράγματι για τον κοροναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγη ώρα.

Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Θριάσιο που είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς, δεν διαθέτει δωμάτια αρνητικής πίεσης. Οι δύο Κινέζες νοσηλεύονται σε  θάλαμο της πνευμονολογικής κλινικής που έχει καθοριστεί γι αυτές τις περιπτώσεις.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από τους πρώτους κλινικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, οι δύο νεαρές Κινέζες δεν φαίνεται να φέρουν τον κοροναϊό, καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι χαμηλού κινδύνου, αφού δεν φέρουν αλλοιώσεις στους πνεύμονες, όπως συμβαίνει με τα περιστατικά του κοροναϊού.   

ΚορονοϊόςΘριάσιο νοσοκομείο