Υγεία|20.02.2020 13:17

Κικίλιας: Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νησιά του μεταναστευτικού

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας που βρίσκονται σε πέντε νησιά που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό ζήτημα. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προωθείται σχέδιο για τη διευκόλυνση της πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία των πέντε νησιών (Κω, Λέρο, Χίο, Σάμο, Λέσβο) που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως «σε ότι έχει να κάνει με τα πέντε νησιά μας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία εντός των νομοσχεδίων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έτσι ώστε να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία των περιοχών αυτών. Φέρνουμε νομοθετική πρωτοβουλία τέτοια που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού σε αυτά τα νοσοκομεία. Στο νομοσχέδιο του μεταναστευτικής πολιτικής».

Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με διαδικασία εξπρές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, θα αξιοποιηθεί τουλάχιστον για τους γιατρούς, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων.

προσλήψεις γιατρώνΒασίλης Κικίλιας