Υγεία|26.02.2020 15:04

Κοροναϊός - Κικίλιας: Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι

Newsroom

Μία 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία το προηγούμενο διάστημα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα, πλην των συμπτωμάτων που παρουσίασε και που είναι όμοια μ' αυτά της εποχικής γρίπης, είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει παρουσιάσει επιπλοκές, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον κοροναϊό», καθώς ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε.

T

Μάλιστα, με ανάρτησή του και στο Facebook προσφέρει και συμβουλές υγιεινής για την αποφυγή πιθανής μόλυνσης.  

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα λάβει χώρα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα επόμενα βήματα που αφορούν στον κοροναϊό, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, ύστερα από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τρόπο αντιμετώπισης του κρούσματος του κοροναϊού.

Στάση αναμονής κρατά μέχρι στιγμής ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης. «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω κάτι» είπε στο ethnos.gr το μεσημέρι της Τετάρτης o κ. Παντελιάδης. Έντονη κινητικότητα επικρατεί γύρω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες προσέρχονται στο νοσοκομείο φορώντας προστατευτικές μάσκες. Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη βρίσκεται σε απομονωνμένο θάλαμο της Παθολογικής.

Στο μεταξύ, από το πρωί πραγματοποιείται σεμινάριο του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης του κοροναϊου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ομάδας των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02) ότι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, ασθενής είναι μια 38χρονη Ελληνίδα, η οποία επέστρεψε από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, στη Θεσσαλονίκη. Πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης σε απομόνωση.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο βίντεο που ακολουθεί:

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης, η μορφή του ιού στην 38χρονη είναι ήπια και η ασθενής δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

υπουργείο ΥγείαςΚορονοϊόςΒασίλης Κικίλιας