Υγεία|26.02.2020 20:04

Κικίλιας για κοροναϊό: Μείνετε ψύχραιμοι, δεν χρειάζεται πανικός

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφύγουν οποιαδήποτε μορφή πανικού συνέστησε στους πολίτες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε με αφορμή το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί, ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όλων των επιστημόνων (λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και καθηγητών πανεπιστημίων) και σημείωσε ότι τα συμπτώματα του νέου ιού είναι ίδια με της κοινής γρίπης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι τώρα γίνεται η ιχνηλάτηση όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, δηλαδή του οικογενειακού της περιβαλλοντος, ακόμα και των ατόμων που ταξίδεψαν μαζί της στην πτήση από το Μιλάνο. Ο κ. Κικίλιας συμβούλεψε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους αν αισθανθούν κάποια συμπτώματα και να απευθυνθούν στον προσωπικό τους γιατρό. Αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας, αποσύρθηκε, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη και απολύτως προετοιμασμένη να συνδράμει στο έργο του υπουργείου Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη είχε κληθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, ωστόσο, δεν παραβρέθηκε. Άτομα του περιβάλλοντός του ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε συσκέψεις.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Πέμπτη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα απολυμανθεί, μιας και η 38χρονη παραβρέθηκε για αρκετή ώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη.


ΚορονοϊόςΑπόστολος ΤζιτζικώσταςΒασίλης ΚικίλιαςΚωνσταντίνος Ζέρβας