Γαργαλιάνος για κοροναϊό: Χαμηλή η θνησιμότητα, υψηλό το ποσοστό μετάδοσης
Newsroom«Οποιοσδήποτε έχει έρθει σε επαφή με τη γυναίκα που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα πρέπει να προσέλθει στα κέντρα αναφοράς» λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, στο Open TV και στη Νίκη Λυμπεράκη.
«Το ποσοστό θνητότητας του κοροναϊού είναι χαμηλό, ωστόσο είναι πολύ υψηλό το ποσοστό μετάδοσης. Ακόμη, όμως, δεν γνωρίζουμε πολλά για τη νόσο, είναι καινούργια, μόλις δύο μήνες. Εχουμε πολλές ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις» συνεχίζει ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
Σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα, ο καθηγητής είπε στο Open TV: «Πονοκέφαλος, συνάχι, βήχας, ξηρός λαιμός και μυαλγίες είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού». Εμφανής διάκριση γρίπης και κοροναϊού δεν υπάρχει. Ωστόσο, πλέον η γρίπη παρουσιάζει ύφεση.
Οι σοβαρές παρενέργεις που μπορεί να προκαλέσει ο κοροναϊός είναι ο υψηλός πυρετός, ενώ ο ασθενής μπορεί να μπει σε μια κατάσταση αναπνευστικής δυσχέρειας, που παραπέμπει σε πνευμονία, υποστηρίζει ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
Δείτε τι είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος στο ακόλουθο βίντεο:
- «Αδέρφια ζείτε»: Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού των τραυματιών και των θυμάτων του ΠΑΟΚ
- Ερωτηματικά για το αν υπήρχαν ανιχνευτές εκρηκτικών στη «Βιολάντα» - «Θα έπρεπε να 'χε σημάνει συναγερμός»
- Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο είναι αόριστης διάρκειας
- Απέδωσε το μπόνους των 40.000 ευρώ στους ειδικευόμενους γιατρούς; Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας