Υγεία|27.02.2020 18:53

Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια με αντιπροσώπους φαρμακοβιομηχανιών

Newsroom

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, λόγω του κοροναϊού, αναστέλλονται -και ανακαλούνται, μέχρι νεωτέρας- οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη. 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε «κατά προτεραιότητα» στην ημερήσια διάταξη στα δύο ζητήματα της επικαιρότητας, τον κοροναϊό και το προσφυγικό/μεταναστευτικό στα νησιά.

«Σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο έχουμε εγκρίνει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εκδηλώθηκαν, όπως ξέρετε, ήδη δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αντιμετωπίζονται, και ένα τρίτο κρούσμα, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε, στην Αθήνα. Συνεχίζουν να εξετάζονται και άλλες ύποπτες περιπτώσεις, οι πιο πολλές μέχρι τώρα καταλήγουν σε αρνητικά αποτελέσματα.

Βασίλης Κικίλιαςφαρμακευτικές εταιρείεςσύσκεψηΚορονοϊός