Υγεία|05.03.2020 13:37

Κοροναϊός: Ειδικό «κουτί» διαλογής περιστατικών στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και σε μη νοσοκομεία αναφοράς τοποθετούνται σιγά σιγά ειδικοί χώροι - δωμάτια όπου θα γίνεται η διαλογή των περιστατικών από κοροναϊό που φθάνουν στην είσοδο τους. Πρόκειται για μία τακτική που μέχρι σήμερα είχε ακολουθηθεί ουσιαστικά μόνο στα 13 Νοσοκομεία αναφοράς, αλλά φαίνεται πως πλέον λόγω της διασποράς του ιού, κρίθηκε απαραίτητο να εγκατασταθούν και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το πρωί της Πέμπτης θα τοποθετηθεί ένα ανάλογο δωμάτιο στο Γ. Γεννηματάς, λόγω και της μεγάλης προσέλευσης πολιτών για έλεγχο. Ήδη άλλωστε θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο ότι πολλοί πολίτες που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα σπεύδουν σε νοσοκομεία για να εξετασθούν.

Γι αυτό στόχος είναι τώρα που η χώρα φαίνεται να μπαίνει στην επόμενη φάση του κοροναϊού, να ελέγχονται οι προσερχόμενοι στις εισόδους. Γι αυτό και οι ειδικοί χώροι τοποθετούνται κοντά στις πύλες και δίπλα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Εκεί ξεκινά η διαλογή των ασθενών, τους δίνονται οι μάσκες ειδικά σε όσους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και στη συνέχεια καθοδηγούνται στα ειδικά τμήματα με βάση το τι παρουσιάζουν.

Βασικό πρόβλημα παραμένει πάντως η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και είναι ενδεικτικό ότι για τους συνεχιζόμενους ελέγχους που πραγματοποιούνται και για τον κοροναϊό, η αναμονή είναι μεγάλη.

Βασίλης Κικίλιαςμέτρα κορονοϊόςΚορονοϊός