Υγεία|05.03.2020 13:33

Τέλος οι εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας μετά το ένατο κρούσμα κοροναϊού

Newsroom

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κοροναϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος. Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Ωε εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όσον αφορά στη διαχείριση του ένατου κρούσματος κοροναϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Επιβεβαιώθηκε το δέκατο κρούσμα - Νοσηλεύεται στην Πάτρα

Επιβεβαιώθηκε το δέκατο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10ο κρούσμα είναι η σύζυγος του 67χρονου ενώ η κόρη του ζευγαριού φέρεται να είναι αρνητική στον ιό. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες) ετοιμάζεται για να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς. Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο ο Άγιος Ανδρέας και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

νοσοκομείοΚορονοϊόςΑμαλιάδαεφημερίες