Υγεία|09.03.2020 17:52

Κοροναϊός: Τι εκτιμά η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την Θεία Κοινωνία

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μπορεί η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας να μην έχει πάρει θέση μέχρι στιγμής επισήμως για το αν κολλάει ο κοροναϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας, ωστόσο η επιστημονική άποψη των ειδικών που συμμετέχουν είναι σαφής: φυσικά και κολλάει από το σάλιο και βέβαια από το κουταλάκι. Το αυτονόητο αυτό επιστημονικά ζήτημα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr , και βέβαια δεν υπήρχε ούτε ένας επιστήμονας που να εκφέρει διαφορετική άποψη.

Άλλωστε όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές στο ethnos.gr, όλοι οι ιοί μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.

Πάντως όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να μην τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, προκειμένου να μη θιγεί η ελεύθερη θρησκευτική επιλογή των πολιτών. Ωστόσο οι ειδικοί που συμμετέχουν στην επιτροπή, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να μην πηγαίνουν σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση, ανάμεσα στους χώρους είναι και οι εκκλησίες, ώστε να περιορισθεί η μετάδοση του ιού.

Άλλωστε δεν θεωρήθηκε ότι είναι και τόσος μεγάλος ο κίνδυνος, δεδομένου ότι από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κοντά στο 1% πηγαίνει συστηματικά στην εκκλησία, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στη επιτροπή, όπως τονίζουν πληροφορίες του ethnos.gr. Το σημαντικότερο μήνυμα πάντως που φαίνεται ότι θέλει να επικοινωνήσει η επιτροπή ελέγχου είναι πως όποιος παρουσιάσει ακόμη και το ελάχιστο σύμπτωμα θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κορονοϊόςθεία κοινωνία