Υγεία|20.03.2020 15:12

Κορονοϊός: Επέστρεψαν οι 30 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας μετά την καραντίνα

Newsroom

Στο μετερίζι της περίθαλψης της κοινωνίας επέστρεψαν οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορονοϊού. Ευτυχώς, όλοι χαίρουν άκρας υγείας κι επέστρεψαν δριμύτεροι στις δουλειές τους, σε μια περίοδο που είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ μιας και δεν περισσεύει κανένας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το νοσοκομείο που είχε τον πρώτο νεκρό από κορονοϊό ο οποίος αρχικά θεωρούνταν απλά ύποπτο κρούσμα. Μεταξύ των εργαζομένων ήταν και ένα κρούσμα που ενώ νόσησε ελαφρά κι εργάζονταν κανονικά.

Οι 30 εργαζόμενοι επέστρεψαν χωρίς να προσβληθούν. Συνέβαλε πολύ το γεγονός ότι ο 67χρονος που έχασε τη ζωή του και ήταν μέσα στο γκρουπ των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, ήταν συνειδητοποιημένος και προσήλθε στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα. Αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν το θεώρησε ύποπτο κρούσμα, ωστόσο, η εξέλιξη ήταν τραγική.

Και στο Νοσοκομείο του Ρίο επέστρεψαν οι 15 εργαζόμενοι που ήταν σε καραντίνα για τον ίδιο ασθενή. Τελικά νόσησαν τρεις εργαζόμενοι που είναι καλά στην υγεία τους. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ συνολικά 54 εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι μέρες ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι πλέον η καραντίνα για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ είναι 7 και όχι 14 ημέρες.

Κορονοϊόςνοσοκομείο Αμαλιάδαςκαραντίνα