Ιστορία|04.04.2021 07:28

Σαν σήμερα: Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε ένα όνειρο; Σκοτώστε τον!

Newsroom

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ βρισκόταν στο Μέμφις, όπου μαίνονταν φυλετικές ταραχές. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν Αμερικανός δημοφιλής ιερέας των Βαπτιστών - Διάκονος, ειρηνιστής και οπαδός της δράσης μέσω της παθητικής αντίστασης, ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων πολιτών. Στις 6 το απόγευμα βγήκε να αναπνεύσει καθαρό αέρα στο μπαλκόνι του Motel Loren, όπου διέμενε με τους συνεργάτες του· στηρίχθηκε στο κάγκελο για να μιλήσει με έναν φίλο του που βρισκόταν στο ισόγειο.

Διαβάστε επίσης: Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Παρέλυσε η Ουάσιγκτον 57 χρόνια από την ομιλία του

Στη συνέχεια γύρισε προς το δωμάτιο, χαμογελώντας. Εκείνη τη στιγμή τον βρήκε η δολοφονική σφαίρα μιας καραμπίνας «Ρέμινγκτον», που ρίχτηκε από το παράθυρο της απέναντι πανσιόν. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε όσο κανείς, στον ταραγμένο 20ό αιώνα, την αγάπη και την αδελφοσύνη, βρέθηκε ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, με μια σφαίρα των, «30-06 springfield» των 7,62Χ63 σφηνωμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δέκα λεπτά αργότερα, οι γιατροί διαπίστωναν το θάνατό του. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πέρασε στην αθανασία. Στις 14 Οκτωβρίου του 1964 του είχε απονεμηθεί το Βραβείο Νόμπελ για τους αγώνες του υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών. Ιστορική έχει μείνει η ομιλία του στη Διαδήλωση στην Ουάσιγκτον για την Εργασία και την Ελευθερία στις 28 Αυγούστου 1963. Προς το τέλος της ομιλίας, ο Κινγκ παρέκκλινε από το γραμμένο κείμενο και εκφώνησε έναν επίλογο με θέμα «Έχω ένα όνειρο…». Το όνειρό του ήταν ο εφιάλτης των ρατσιστών των ΗΠΑ!

Πρώτο τρόπαιο για ελληνική ομάδα

Επίσης μια μέρα που το ημερολόγιο έγραφε 4 Απριλίου: Το 1968 Η ΑΕΚ των Αμερικάνου, Ζούπα, Τρόντζου, Βασιλειάδη, Λαρεντζάκη, κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ νικώντας τη Σλάβια Πράγας στον τελικό που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά σε 60.000 θεατές. Το 1979 - Εκτελείται ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ζούλφικαρ Άλι Μπούτο.

*** Η 2α Απριλίου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκών.

Διαβάστε επίσης: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: 11 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ηνωμένες ΠολιτείεςΑΕΚΜάρτιν Λούθερ Κινγκ