Ιστορία|18.11.2022 07:55

Κένεθ Ουίλιαμς: Ο serial killer που απέδρασε από τη φυλακή μπαίνοντας σε ένα βαρέλι με χοιρινό λίπος – Ποιο ήταν το οικτρό τέλος του

Newsroom

Ο serial killer Κένεθ Ουίλιαμς (Kenneth Williams) έζησε μια άθλια ζωή γεμάτη φόνους και υπέστη έναν επίσης άθλιο θάνατο. Εκείνο που ξεχώρισε στον περιπετειώδη βίο τού κατά συρροή δολοφόνου ήταν ο τρόπος που απέδρασε από τις φυλακές ένα μεσημέρι του Οκτωβρίου του 1999, μπαίνοντας σε ένα βαρέλι με εκατοντάδες λίτρα χοιρινού λίπους!

Ο Ουίλιαμς εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Αρκάνσας, όταν σκέφτηκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να δραπετεύσει: εργαζόταν στα μαγειρεία της φυλακής και επισήμανε ένα βαρέλι, που σε λίγη ώρα θα το φόρτωναν σε καμιόνι για να το μεταφέρουν στην πόλη· άνοιξε το καπάκι και είδε πως το βαρέλι ήταν γεμάτο με λίπος χοιρινού.

Δεν το σκέφτηκε διόλου. Ο βαρυποινίτης χώθηκε μέσα στο λίπος μέχρι το κεφάλι, έσπρωξε το καπάκι και περίμενε τους υπαλλήλους να τον βγάλουν έξω από τη φυλακή. Κι έτσι ακριβώς έγινε. Ο Ουίλιαμς μόλις αντιλήφθηκε ότι το φορτηγάκι βρισκόταν μακριά από τη φυλακή, άνοιξε το βαρέλι, πήρε βαθιά ανάσα και πήδηξε τρέχοντας προς την ελευθερία.

Δύσκολα παιδικά χρόνια

Ποιος ήταν όμως ο Κένεθ Ουίλιαμς και γιατί είχε περάσει τις πύλες της φυλακής του Αρκάνσας;
Ο Κένεθ μεγάλωσε σε ένα άθλιο οικογενειακό περιβάλλον: η μητέρα του ήταν τοξικομανής και ο πατέρας κακοποιούσε συστηματικά σύζυγο και παιδιά. Κάποια μέρα ο πατέρας της οικογένειας, αφού ξυλοκόπησε άγρια τα παιδιά, άρπαξε τη μητέρα τους και υπό την απειλή όπλου έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο Κένεθ, από ηλικίας έξι χρονών ήταν χρήστης μαριχουάνας και από τα εννιά του έπινε δέκα μπουκάλια μπίρα την ημέρα!
Ο ανήλικος Κένεθ άλλαξε πολλά σπίτια ανάδοχων οικογενειών και αναμορφωτήρια. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα 8 του χρόνια και όταν ενηλικιώθηκε άρχισε να βιάζει ανήλικους.
«Ήμουν πικραμένος και θυμωμένος, θα πει αργότερα, υπέφερα κάτω από τη σιωπή και τη μοναξιά. Τότε πήρα έναν όρκο: θα γίνω εγώ το αρπακτικό· ποτέ πια το θήραμα»! Ο Ουίλιαμς καταδικάστηκε για μικροαπάτες και για απόδραση από σωφρονιστικό κατάστημα, σε ηλικία 17 χρονών. Όταν αποφυλακίστηκε, το «αρπακτικό» δυο χρόνια μετά, άρχισε το… κυνήγι.

Το «αρπακτικό» βγαίνει κυνήγι

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών ο Ουίλιαμς, απήγαγε μια φοιτήτρια με τον σύντροφό της υπό την απειλή περιστρόφου και αφού τους λήστεψε. οδήγησε τον άνδρα σε ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών και «σήκωσε» ό,τι χρήματα είχε στον λογαριασμό του. Λίγες ώρες αργότερα ο Ουίλιαμς άδειασε το πιστόλι του στις πλάτες του ζευγαριού και έκαψε το αυτοκίνητό τους. Η κοπέλα πέθανε αμέσως, ενώ ο άνδρας επέζησε, τον παρέλαβε διερχόμενο αυτοκίνητο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο από όπου τηλεφώνησε στην αστυνομία. Ο Ουίλιαμς συνελήφθη γρήγορα μετά την περιγραφή του θύματός του και οδηγήθηκε σε δίκη όπου καταδικάστηκε για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, δύο απαγωγές, διακεκριμένη ληστεία, κλοπή περιουσίας και εμπρησμό. Οι εισαγγελείς ζήτησαν τη θανατική ποινή για τον Ουίλιαμς, αλλά το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια κάθειρξη. Όταν άκουσε πως είχε γλιτώσει την εκτέλεση, ο Ουίλιαμς χλεύασε την οικογένεια της νεκρής κοπέλας, λέγοντας τους: «Νομίζατε ότι θα πέθαινα; Εδώ θα είμαι πάντα»! Ο Ουίλιαμς οδηγήθηκε στη φυλακή του Αρκάνσας, από όπου μόλις ένα μήνα μετά δραπέτευσε με τον κινηματογραφικό τρόπου που περιγράψαμε πιο πίσω.

Φόνος μετά την απόδραση

Μετά την φυγή του από τη φυλακή, ο Κένεθ Ουίλιαμς βρήκε καταφύγιο σε ένα αγροτόσπιτο, όπου κατοικούσε ένα ζευγάρι. Ο φυγάς σκότωσε τον άνδρα, έκλεψε το πορτοφόλι του και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι, μπήκε στο φορτηγό του και έφυγε με κατεύθυνση προς τον βορρά. Τον δραπέτη - δολοφόνο εντόπισε αστυνομικός στο Μισούρι. Έπειτα από μακρά καταδίωξη επί 70 χιλιόμετρα, το φορτηγό του Ουίλιαμς έπεσε με ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο ενός 24χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε.

Ο Κένεθ Ουίλιαμς συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε σε δίκη όπου καταδικάστηκε, αυτή τη φορά σε θάνατο, για κλοπή περιουσίας και ανθρωποκτονία, με τα υποκείμενα κακουργήματα της ληστείας και της απόδρασης πρώτου βαθμού· δεν διώχτηκε για τον θάνατο του 24χρονου οδηγού, τον οποίο μάλιστα έφτυσε - όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί - αν και νεκρό μετά τη σύγκρουση!
Ο Ουίλιαμς ομολόγησε αργότερα έναν ακόμα φόνο που διαπράχθηκε την ίδια μέρα που σκότωσε την κοπέλα. Είχε ληστέψει έναν 36χρονο και τον πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος· το σώμα του ανακαλύφθηκε σε ένα χαντάκι από ένα παιδί. Τον Δεκέμβριο του 2005, στον Ουίλιαμς επιβλήθηκε μια ακόμα ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Λίγα χρόνια μετά, η οικογένεια του τελευταίου θύματος του Ουίλιαμς, είχε ζητήσει να δοθεί χάρη από τον κυβερνήτη στον δολοφόνο, αλλά δεν μπόρεσαν να καταθέσουν στην ακρόαση του συμβουλίου αποφυλάκισης.

Το 2017, είκοσι μέρες πριν από την εκτέλεσή του, ο Ουίλιαμς έγραψε ένα άρθρο στο διαδίκτυο, όπου εξέφρασε μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Η οικογένεια του τελευταίου θύματος, έφερε την κόρη και την εγγονή του Ουίλιαμς στη φυλακή, για να τον συναντήσουν πριν από την εκτέλεσή του. Ο Ουίλιαμς ευχαρίστησε την οικογένεια και χαρακτήρισε την ενέργεια ως «πράξη χάριτος, συγχώρεσης και ελέους».

Ένας δύσκολος θάνατος

Στις 27 Απριλίου 2017, ο Williams εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, στα 38 του χρόνια.
«Ζητώ ταπεινά την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη στις οικογένειες που αδίκησα παράλογα και στέρησα τους αγαπημένους τους» ήταν τα τελευταία λόγια του δολοφόνου.
Οι μάρτυρες που παρακολούθησαν την εκτέλεση ανέφεραν «βήχα, σπασμούς, λυγμούς, και τρέμουλο» επί πολλά δευτερόλεπτα. Ο θάνατος του Ουίλιαμς χαρακτηρίστηκε αρκετά επώδυνος. Ο δικηγόρος του Ουίλιαμς ζήτησε έρευνα και χαρακτήρισε τις περιγραφές «τρομακτικές». Έπειτα από μέρες έγινε γνωστό ότι το απόθεμα του φαρμάκου που εγχύθηκε στον οργανισμό του ήταν ληγμένο! Η Πολιτεία του Αρκάνσας είχε εκτελέσει ακόμα τρεις θανατοποινίτες εκείνη την ημέρα με το ίδιο σκεύασμα!

Η απάντηση της Πολιτείας ήταν: «Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη πόνου από τον θανατοποινίτη». Και η υπόθεση έκλεισε!

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραserial killerΑρκάνσαςΗΠΑθανατοποινίτηςδολοφόνος