Ιστορία|21.08.2023 07:55

Οι Ναζί υψώνουν τη Σβάστικα στο όρος Ελμπρούς – Γιατί εξοργίστηκε ο Χίτλερ και ποιος ήταν ο μύχιος σκοπός των γερμανών ορειβατών

Newsroom

Η Σβάστικα κυματίζει στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στο όρος Ελμπρούς του Καυκάσου. Ο Χίτλερ το μαθαίνει και εξοργίζεται… Γιατί το έκαναν αυτό οι Ναζί ορειβάτες;

Ένα απόγευμα του 1942, μια μέρα σαν σήμερα, 21 του Αυγούστου, ένας αγγελιοφόρος έφερε στον Αδόλφο Χίτλερ τις τελευταίες αναφορές για τις μάχες που μαίνονταν στην αχανή σοβιετική επικράτεια. Ο Γερμανικός Στρατός πάσχιζε να διασχίσει τον Καύκασο μέχρι την Τιφλίδα κατά μήκος του παλιού ορεινού δρόμου από το Γκρόζνι. Με σοβαρές απώλειες στο Στάλινγκραντ, όπου οι Σοβιετικοί υπερασπίζονταν την πόλη που εφερε το όνομα του ηγέτη τους, με κάθε κόστος, και χωρίς υπερβολή με συμφορές σε άλλα μέτωπα, η κατάσταση ήταν πλέον ζοφερή. Τα νέα από το μέτωπο του Καυκάσου ήταν λίγο πιο ενθαρρυντικά. Και ξαφνικά, ο Φίρερ διαβάζοντας τα τηλεγραφήματα εξερράγη από οργή: «Οι τρελοί!» φώναξε «θα τους περάσω στρατοδικείο! Δεν αφήνουν στην άκρη τα ηλίθια χόμπι τους ακόμα και σε καιρό πολέμου!»…

Τι είχε συμβεί; Ο Χίτλερ είχε δει την αναφορά που κατέγραφε ότι ένα απόσπασμα ορειβατών είχε απομακρυνθεί από τον κύριο όγκο του στρατεύματος και είχε σκαρφαλώσει στο όρος Ελμπρούς του Καυκάσου, στα 5325 μέτρα, για να τοποθετήσει τη Σβάστικα στην κορυφή του. Ένα τέτοιο ανδραγάθημα, όχι μόνο δεν εντυπωσίασε τον Χίτλερ, αλλά βάρυνε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του, αφού έβλεπε καθαρά πια ότι η Γερμανία έχανε τον πόλεμο. Για μέρες μετά, ο Χίτλερ έπνεε μένεα εναντίον των ορειβατών.
Γιατί όμως οι στρατιώτες της Βέρμαχτ άφησαν τους Μπολσεβίκους και καταπιάστηκαν με τις βουνοκορφές, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή τους;

Το Παγκόσμιο Βουνό και οι μύθοι του

Για να απαντηθεί το ερώτημα, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον 8ο αιώνα· τότε συγκεντρώθηκε ένα σύνολο παλαιών περσικών γραπτών που ονομαζόταν «Bundahishn», μια πραγματεία για το Παγκόσμιο Βουνό και τους μύθους που το περιβάλλουν. Αυτό το Παγκόσμιο Βουνό, ιερό για τους Άριους (την ανώτερη φυλή που εξέφραζε τον Χίτλερ και τους οπαδούς του) που λάτρευαν τον θεό της σοφίας και του ουρανού Ahura Mazda, δεν ήταν άλλο από το Ελμπρούς. Πράγματι το όρος Ελμπρούς είναι σημαντικό γιατί είναι το ψηλότερο της οροσειράς του Καυκάσου με την υψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη.

Το κείμενο του «Bundahishn» γράφει για το Ελμπρούς: «Ο ήλιος κάθε μέρα μπαίνει από ένα άνοιγμα και βγαίνει από άλλο άνοιγμα και ολόκληρη η σύνδεση και η κίνηση της σελήνης και των αστερισμών και των πλανητών είναι μαζί».
Ο Αδόλφος Χίτλερ έχει συχνά χαρακτηριστεί ως Μαύρος Μάγος, Αποκρυφιστής, θιασώτης της Αστρολογίας ή Σατανιστής ή τουλάχιστον ότι βρισκόταν στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων. Αλλά όταν κάποιος επιχειρήσει να επαληθεύσει όλες αυτές τις θεωρίες και τους ισχυρισμούς από πρωτότυπες - αυθεντικές πηγές, διαπιστώνει ότι όλα προήλθαν αρκετά χρόνια μετά την αυτοκτονία του Φίρερ, το 1945.
Σήμερα υποστηρίζεται ότι ο Χίτλερ δεν είχε χρόνο για τους αστρολόγους, αλλά δεν τον άφηναν αδιάφορο οι προβλέψεις τους. Αναμφίβολα, άλλοι δικτάτορες όπως ο Μουσολίνι και ο Φράνκο θαύμαζαν τις δραστηριότητες και προβλέψεις των καιροσκόπων αστρολόγων. Ο αρχηγός των SS Χάνριχ Χίμλερ, πάλι, ήταν άνθρωπος που πίστευε στον αποκρυφισμό και σε ό,τι παραφιλολογικό κυκλοφορούσε τότε.

Οι Άριοι, πιστεύεται ότι λάτρευαν τη θεϊκή αρχή του φωτός που ονομάστηκε Ahura Mazda. Οι Ιρανοί - το όνομά τους προέρχεται από το «Άριος» - πριν από την μεταστροφή τους στον Ισλαμισμό λάτρευαν τον θεό, του οποίου ο κύριος προφήτης δεν ήταν άλλος από τον Ζωροάστρη ή τον Ζαρατούστρα (που αποθέωσε ο Νίτσε). Ο Ahura Mazda μάχεται τις δυνάμεις του κακού και του σκότους. Επηρεασμένος από αυτήν την θεολογική – μυθική άποψη εμπνεύστηκε ο Χίμλερ την αποστολή του στη Γη: προσπάθησε να εξαφανίσει το κακό (Μπολσεβικισμό και Εβραίους) από τον κόσμο!

Και για να επιστρέψουμε στις χιονοσκεπείς κορυφές του Ελμπρούς: μέλη της Ορεινής Μεραρχίας στέκονταν καμαρωτοί στην κορυφή του ξεδιπλώνοντας το λάβαρο των Ναζί που απεικόνιζε τη σβάστικα. Ο Χίτλερ δεν ήξερε ούτε καταλάβαινε τι έκαναν εκεί. Ο Χίμλερ όμως γνώριζε καλά: σε οποιοδήποτε σύστημα- πολιτικό ή θρησκευτικό η κατάκτηση του κεντρικού ομφαλού σηματοδοτεί την ανατροπή αυτού του συστήματος!

Οι Χριστιανοί το γνώριζαν καλά όταν έχτιζαν τις εκκλησιές τους πάνω στα ερείπια των αρχαίων ναών. Ο δικός τους Θεός τώρα «πατούσε» τους προηγούμενους. Κάθε επανάσταση, είτε θρησκευτική είτε κοσμική, χαρακτηρίζεται από την ανατροπή των συμβόλων εξουσίας των προηγουμένων. Το γκρέμισμα αγαλμάτων, όπως του Τσάρου της Ρωσίας το 1917 ή του Λένιν στις μέρες μας έχει κάτι περισσότερο από μια καθαρά συμβολική αξία γιατί αντανακλά τα μοτίβα σκέψης που ξυπνούν στον θεατή τις κρυμμένες δυνάμεις ανατροπής. Η εκθεμελίωση του Μαυσωλείου του πατέρα του τελευταίου Ιρανού Σάχη και η μετατροπή του χώρου σε ουρητήριο για τους προσκυνητές είναι ένα από τα τελευταία ανάλογα γεγονότα. Ακόμη και η Σελήνη έχει κατακτηθεί πια από την ακύμαντη Αστερόεσσα.

Το περιστατικό στο όρος Ελμπρούς δικαιολογείται λοιπόν αν λαμβάνουμε υπόψη τα γραπτά του γερμανού καθηγητή και κοινωνιολόγου Kurt Gerlach, που μελέτησε τον αποικισμό της Βοημίας (μετέπειτα Τσεχοσλοβακίας) από τους Γερμανούς της Οθωνικής Αυτοκρατορίας και τους ιππότες. Αυτοί οι ιππότες έστησαν κάστρα - μοναστήρια σε στρατηγικές θέσεις που ήταν επίσης γεωμαντικά τοποθετημένες.
Ο Χίμλερ, σχεδόν σίγουρα, προσπάθησε να κάνει το ίδιο για τη Γερμανία μέσω του κάστρου Wewelsburg, που χρησιμοποιήθηκε ως βάση - ομφαλός των SS. Η ομάδα των ορειβατών στο Ελμπρούς προσπαθούσε με την πράξη της να καρφώσει τη Σβάστικα στην κορυφή για να ανακόψει το κύμα της αντεπίθεσης των Μπολσεβίκων, που έτεινε να πνίξει τους Ναζί. Απέτυχαν οικτρά!

σαν σημεραΚαύκασοςΒ' Παγκόσμιος Πόλεμοςορειβάτεςειδήσεις τώραΝαζί