Ιστορία|31.12.2023 20:51

Σέλμα Φονσέκα: Η ιστορία της Ελληνοβραζιλιάνας φωτογράφου που κατέκτησε το Hollywood και έγινε ζευγάρι με τον Πελέ

Έλβη Μιχαηλίδου

Η Σέλμα γεννήθηκε στην Βραζιλία από μητέρα Ελληνίδα. Στα 14 της ήρθε στην Ελλάδα όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια πριν φύγει για την Αμερική, όπου και έμεινε μόνιμα. Εκεί κυνήγησε τα όνειρά της και έγινε μία από τις πιο πετυχημένες φωτογράφους - παπαράτσι ενώ ήταν ζευγάρι για έναν χρόνο και με το θρύλο του ποδοσφαίρου, τον Πελέ. Μάλιστα, ήδη έχει εκδώσει το πρώτο της βιβλίο και ετοιμάζει το δεύτερο με αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.

Το ethnos.gr συνάντησε την Σέλμα σε μια επίσκεψή της στην Ελλάδα και σας παρουσιάζει την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Όταν βρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων της Μπρίτνεϊ

Αναλυτικά όσα είπε η Σέλμα Φονσέκα:

Για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της: «Πήγαινα σε πάρτι με πολλούς σελέμπριτις στην Αμερική. Και βρέθηκα στο πάρτι γενεθλίων της Μπρίτνεϊ Σπίαρς που γινόταν 18 ετών. Πήγα με την μικρή μου κάμερα και την έβγαλα φωτογραφίες μαζί με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και μετά μίλησα με το Star και το περιοδικό People για να τις πουλήσω. Και τις πούλησα πάρα πολλά λεφτά και μετά ξεκίνησα να δουλεύω για το New York Daily News, όπου δούλεψα για 15 χρόνια. Μετά με πήρε τηλέφωνο το Billboard και μου πρότεινε συνεργασία και έκανα και συνεντεύξεις εκεί.

Όταν πήγαινα σε αυτά τα πάρτι τραβούσα πάρα πολλές φωτογραφίες. Και έχω τόσο μεγάλη συλλογή που εκδίδω βιβλία. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο που είναι για τα Όσκαρ και όλα τα πάρτι του Vanity Fair. Και τώρα θα βγάλω άλλο ένα που θα λέγεται «Rock Stars». Θα έχει φωτογραφίες με Ντέιβιντ Μπόουι, Μάικλ Τζάκσον, Πολ Μακάρτνει, Κάνι Γουυέστ. Τότε δεν υπήρχαν κάμερες ούτε smartphones, μόνο εγώ τραβούσα τις φωτογραφίες αυτές, είναι πολύ αποκλειστικές, οπότε θα είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Τον γνώρισε από έναν φίλο μου Σέρβο που μου είπε: «Σέλμα αυτός θα γίνει ο μεγαλύτερος τενίστας του κόσμου». Τότε μόλις είχε ξεκινήσει. Δεν ήταν διάσημος ούτε τίποτα. Τον γνώρισα σε ένα καραόκε και ήταν πολύ καλός!»

Ο Κόμπι Μπράιντ έκανε πάρα πολλές φιλανθρωπίες. Πήγαινα πάντα στα φιλανθρωπικά γκαλά που έκανε μαζί με τους Λέικερς. Ήταν πάρα πολύ καλός γιατί ξέρεις όταν είσαι πολύ διάσημος είναι ωραία να είσαι φιλάνθρωπος και είναι πολύ κρίμα αυτό που του συνέβη και έφυγε από τη ζωή μαζί με την κόρη του… Ηταν σοκ. Πολύ στενάχωρο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι πιο ωραίος από κοντά από ότι φαίνεται. Τον συνάντησα στα Game Awards που ήταν με τους δύο γιους του. Καθόταν και πήγα και του συστήθηκα και σηκώθηκε να μου μιλήσει κάτι που δείχνει ότι είναι πολύ τζέντλεμαν.

«Μόλις είχε χωρίσει με την Σούσα και ήθελε γάμο, παιδιά, αλλά εγώ ήμουν πολύ μικρή»

Στα 22 μου γνώρισα τον Πελέ από μια Βραζιλιάνα φίλη μου. Εκείνος ήταν στην Αμερική για τον «Cosmos». Μόλις είχε χωρίσει με την Σούσα και ήθελε γάμο, παιδιά, αλλά εγώ ήμουν πολύ μικρή... Ήμασταν μαζί έναν χρόνο. Μας κυνηγούσαν οι παπαράτσι, δεν ήταν βέβαια τόσοι όσο τώρα αλλά υπήρχαν όπου πηγαίναμε.

Είχα ένα πάρα πολύ μικρό σπίτι και μου είπε θέλω να έρθω σπίτι σου να σου φέρω ένα δώρο. Και εγώ ντρεπόμουν και του είπα όχι δε θέλω και εκείνος που είπε: «Τι λες ρε; Εγώ ήμουν στην φαβέλα, δεν ήμουν πλούσιος. Δε με νοιάζουν αυτά τα πράγματα. Ο Πελέ είχε πάντα έναν σοφέρ που ήταν και ο bodyguard. Εκείνη τη μέρα όμως που ήρθε στο σπίτι μου πήρε ένα ταξί γιατί δεν ήθελε κανείς να έρθει μαζί του και ο ταξιτζής κοιτάει πίσω και του λέει: «Εσύ μοιάζεις με τον Πελέ» Και του απάντησα εγώ: «Είναι ο Πελέ» και τρελάθηκε ο ταξιτζής και έλεγε: «Τι; Είναι ο Πελέ στο ταξί μου;» και του έλεγε δε θέλω λεφτά, δε θέλω τίποτα αλλά ο Πελέ φυσικά δεν τον άφησε και του τα έδωσε.

Η συνέντευξη

Νόβακ ΤζόκοβιτςΠελέειδήσεις τώραφωτογράφος