Lifestyle|23.05.2020 16:48

Λιάγκας, Πατέρα και Κουτσελίνη: Η ελληνική showbiz σχολιάζει την αποχώρηση της Μενεγάκη

Newsroom

Ανακουφισμένη και ιδιαίτερα ευδιάθετη ήταν η Ελένη Μενεγάκη μετά το τέλος της εκπομπής της Πέμπτης, 21 Μαΐου, όπου και ανακοίνωσε το τέλος της δεκαπενταετούς συνεργασίας της με τον Alpha και την απόφασή της να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα την επόμενη σεζόν. Μαζί της στο πλατό ήταν και ο σύζυγός της, Μάκης Παντζόπουλος, ο οποίος ευδιάθετος και αυτός συνομίλησε επί αρκετή ώρα με πρόσωπα από την ομάδα των συνεργατών της συζύγου του.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή της παρουσιάστριας συζητήθηκε έντονα απ' όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές, ενώ αρκετοί συνεργάτες της έσπευσαν να την ευχαριστήσουν για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά χρόνια.   

Θοδωρής Κουτσογιαννόπολος: «Είναι λίγο επιφυλακτική»

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οποίος συνεργάζεται πάρα πολλά χρόνια με την Ελένη Μενεγάκη, ανέφερε στον αέρα της εκπομπής: «Αν προσέξει κανείς το βίντεο που ετοίμασε η Κάλια για εσένα θα δει ότι υπάρχουν κάποια σημεία κλειδιά, που είναι τα χαρακτηριστικά σου και είναι πολύ κομβικά. Δηλαδή αυτό που λέει σχετικά με το μυστήριο που αποπνέεις. Δεν εννοεί η ξανθιά με το βλέμμα το λίγο απόκοσμο. Αυτό που θέλει να πει για το μυστήριο είναι ότι σε καταλαβαίνει μόνο κάποιος που σε ξέρει χρόνια. Κι αυτό γιατί έχεις ένα θεματάκι, είσαι λίγο επιφυλακτική. Θέλεις λίγο τον χρόνο σου. Τα χρόνια σου. Υπάρχει μια ψευδαίσθηση από πλευράς ανθρώπων που βγαίνουν στην τηλεόραση και τηλεθεατών που το εισπράττουν. Νομίζει ο κόσμος ότι ο άνθρωπος που βλέπει είναι αυτό που δείχνει. Αυτό είναι ένα μικρό τρικ, ένα μικρό ταλέντο. Αλίμονο αν δεν βάλεις κομμάτια του εαυτού σου όταν βγαίνεις τόσο συχνά στην τηλεόραση. Στη δική σου περίπτωση αφήνεις κομμάτια του εαυτού σου να βγαίνουν σιγά σιγά. Εγώ που σε ξέρω το εκτιμώ πολύ με τα χρόνια. Γιατί όταν γνωριστήκαμε ήμασταν δύο άγνωστοι. Δεν ήξερε κανείς τίποτα. Σιγά σιγά όμως εκτιμάει κανείς κάποια πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται να τα λέει σε όλον τον κόσμο. Επειδή σε ξέρω τόσα χρόνια σε έχω εκτιμήσει γι’ αυτό που δεν φαίνεται». 

Ελένη Γελαλή: «Μου έμαθες πολλά»

Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής η αρχισυντάκτρια της Μενεγάκη, Ελένη Γελαλή, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έγραψε στη λεζάντα. «Αυτή τη γιορτή μας θα τη θυμάμαι για πάντα... όπως και τα γέλια μας τις χαρές μας τις συγκινήσεις τις δυσκολίες τις ανατροπές τα αναπάντεχα τα ξαφνικά ...θα θυμάμαι για πάντα πόσο με άλλαξες και πόσα έμαθα από σένα! Ελένη, χρόνια μας πολλά. Σε ευχαριστώ».

T

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Mου άλλαξες τη ζωή»

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δε δίστασε να ευχαριστήσει δημόσια την Ελένη Μενεγάκη, λέγοντας συγκινημένη: «Μου έχεις αλλάξει τη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Είσαι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί επαγγελματικά και προσωπικά. Τα μαθήματα που έχω πάρει από εσένα είναι πάρα πολλά και δεν αφορούν μόνο την τηλεόραση και σε ευχαριστώ για όλη σου την αγάπη και την υποστήριξη».

Τάσος Τεργιάκης: «Ήρθα περαστικός στην εκπομπή σου και έμεινα»

Μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο Τάσος Τεργιάκης έγραψε: «Σε γνώρισα το 2010 όταν ήρθα ως... περίπου περαστικός, στην εκπομπή σου. Εμεινα ομως 10 σεζόν. Κερδίσαμε τελικά και οι δυο νομίζω, μέσα από μια άψογη επαγγελματική συνεργασία. Χαίρομαι γιατί ήμουν δίπλα σε Σένα, στην μόνη, αληθινή, τηλεοπτική προσωπικότητα της χώρας που έγραψε Ιστορία... εις το επανιδείν λοιπόν». 

T

Λίτσα Πατέρα: «Άλλη ερώτηση»

Η Λίτσα Πατέρα, η οποία συνεργαζόταν με την Ελένη Μενεγάκη για δέκα χρόνια στον «Πρωινό Καφέ» του ΑΝΤ1, μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά. «Είναι ένα πλάσμα που το ξέρω από 20 χρονών και την είδα να μεγαλώνει, να αρραβωνιάζεται, να παντρεύεται, να κάνει παιδί και έχω μια ευαισθησία για αυτό το κορίτσι. Θυμάμαι ότι όταν είχε έρθει στην αρχή με ρωτούσαν οι αρχισυντάκτες πως τη βλέπω και τους έλεγα ότι δεν θα σταματάει να μιλάει. Θα είναι καταπληκτική σαν παρουσιάστρια. Τον πρώτο καιρό ήταν μαζεμένο κοριτσάκι και μου λέγαν βλέπεις που δεν μιλάει. Της εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή της. Λογικά θα επανέλθει στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι την θέλει και η τηλεόραση. Είναι πρόσωπο που θέλει ο κόσμος να τη βλέπει». 

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που δέχθηκε η αστρολόγος από τη Φαίη Σκορδά σχετικά με τον αν η Ελένη Μενεγάκη είχε συζητήσει μαζί της την απόφαση της, η αστρολόγος δεν δέχθηκε να απαντήσει.

Κατερίνα Ζαρίφη: «Η Ελένη θα επιστρέψει στην τηλεόραση»

Το πρωί του Σαββάτου (23/5), η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» και αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που έκανε στην Ελένη Μενεγάκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παρουσιάστριας ότι αποχωρεί από τον Alpha.

«Με το που τελείωσε η εκπομπή την πήρα τηλέφωνο και της είπα "έπρεπε να είμαστε και σε αυτή την ιστορική στιγμή μπροστά" και γέλαγε. Μου είπε κάποια πράγματα, την άκουσα πολύ ήρεμη, πολύ γλυκιά, είναι μια απόφαση που της έχει δώσει χαρά. Σίγουρα πιστεύω ότι δεν είναι μια ειλημμένη απόφαση γιατί είναι ένα άτομο το οποίο αναπνέει και η τηλεόραση αναπνέει από την Ελένη. Θα επιστρέψει στον τηλεόραση. Βεβαίως και πιστεύω ότι θα κάνει κάτι άλλο από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Θεωρώ ότι η επιστροφή της, τώρα που κλείνει αυτό το κεφάλαιο, η επιστροφή της θα είναι με κάτι εντελώς διαφορετικό. Εύχομαι η χαρά που άκουσα χθες στο τηλεφώνημα να διαρκέσει, να είναι χαρούμενη με αυτό που επέλεξε και καλό come back» ανέφερε η Κατερίνα Ζαρίφη. 

Ρούλα Σταματοπούλου: «Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσει κανείς μας στο πλατό»

H προσωπική της make up artist, Ρούλα Σταματοπούλου, έγραψε στο Instagram: «Να σε σκάσω θέλω από τις αγκαλιές και τα φιλιά. Να σε χαιρόμαστε αγάπη μου Λενιώ μου. Πάντα χαμογελαστή λαμπερή και υγιής! Σ’ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα μου έχεις δώσει και μου έχεις μάθει. Είσαι πάντα δίπλα σε όλους μας! Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσει κανείς μας στο πλατό! Σ’αγαπώ πολύ!»

T

Έλενα Ακρίτα: «Υπήρξε το πιο επιδραστικό πρόσωπο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης»

Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν την αποχώρηση της «βασίλισσας της πρωινής ζώνης» ήταν και η Έλενα Ακρίτα, η οποία είχε βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή πριν από μερικά χρόνια. 

«Η Ελένη Μενεγάκη, που επέλεξε να αποχαιρετήσει το κοινό της, υπήρξε το πιο επιδραστικό πρόσωπο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Καθόρισε μόνη το μέλλον της, τη ζωή και την καριέρα της. Ας έχει μια καλή ζωή με όμορφα ταξίδια δίπλα στους αγαπημένους της ανθρώπους» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Μας άφησε με τη λιγούρα»

Μέσα από την εκπομπή της, «Έλα, Χαμογέλα» του Open TV, η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε: «Ελένη, σ' αγαπώ. Δεν μπορώ, ρε παιδιά. Τι είδωλο είναι αυτό; Είδωλο. Είναι iconic ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζεται όλο αυτό. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια ανωτερότητα, τέτοια στάση. Εμένα με έχει εντυπωσιάσει. Της βγάζω το καπέλο. Μας άφησε με τη λιγούρα, να λέμε: "πού πας, δε σε έχουμε χορτάσει". Όχι να γίνει σιγά σιγά, όχι να κάνει πράγματα που δε θέλει, να αφήνει και το παραθυράκι της ανοιχτό, θα 'ρθω δε θα 'ρθω. Και φυσικά να καταφέρει αυτό που είναι το πιο δύσκολο όταν έχεις φτάσει και είσαι το πρώτο όνομα στην ελληνική τηλεόραση, να μη ρίξεις την αξία σου σε όλα. Και στα οικονομικά και το brand να είναι Ελένη Μενεγάκη και όλα. Με αυτή την κίνηση κρατάς της αξία σου σταθερή και τη μετοχή σου εκεί πάνω, και ότι και να γίνει, όπως και να γυρίσεις έρχεσαι με τις ίδιες συνθήκες που έφυγες».

Γιώργος Λιάγκας: Αν είχε μια πρόταση αντίστοιχου οικονομικού μεγέθους, δεν θα σταματούσε»

Ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από τη μεσημεριανή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ επισήμανε: «Οι πληροφορίες λένε ότι αν η Ελένη Μενεγάκη είχε μια πρόταση αντίστοιχου οικονομικού μεγέθους, γιατί παίρνει πολλά λεφτά τώρα και το αξίζει, δεν θα σταματούσε και θα συνέχιζε. Η Ελένη δεν κρίνεται από τα νούμερα τηλεθέασης. Είναι κάποια πρόσωπα τηλεοπτικά που δεν κρίνονται από τα νούμερα. Έχουν υπάρξει και χρονιές κακιές, με 12-13 %. Είναι brand». 

Ζήνα Κουτσελίνη: «Η Ελένη ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της τηλεόρασης»

Τέλος, η Ζήνα Κουτσελίνη σε ένα live που έκανε στο Instagram με τον Χάρη Λεμπιδάκη είπε: «Νομίζω πως η Ελένη ξέρει πολύ καλά και το παιχνίδι της επικοινωνίας και την τηλεόραση γενικότερα. Εγώ την εκτιμώ και την τιμώ πολύ επαγγελματικά, όσες αναφορές κι αν έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω πως η Ελένη επέλεξε τη μέρα της γιορτής της, μια σημαντική μέρα για εκείνη, γιατί ξέρει πως πια δεν είναι όμορφο για εκείνη να λέγονται διάφορα. Η Ελένη αν επιλέγει να φύγει για ένα διάστημα από το τηλεοπτικό κοινό, σημαίνει πως θέλει να φύγει για λόγους που εκείνη κρίνει. Εγώ δε μπορώ να κρίνω πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος και αν θα του λείψει η Ελένη»

Γιώργος ΛιάγκαςΕλένη ΜενεγάκηΖήνα ΚουτσελίνηΣίσσυ ΧρηστίδουΛίτσα Πατέρα