Lifestyle|09.06.2020 12:04

MasterChef: Οι αποχωρήσεις της εβδομάδας και ο παίκτης που δεν ήταν καθαρός

Newsroom

Στην χθεσινή δοκιμασία του MasterChef 4 οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση (Μάρλεν, Σταυρής, Τζον και Διονύσης) μονομάχησαν για την πολυπόθητη ασυλία. Αποστολή τους ήταν να κάνουν έξι συγκεκριμένες κοπές σε αρνί, όπως τους έδειξε ο F&B του MasterChef, Νίκος Θωμάς. Μάρλεν και Σταυρής είχαν τις δύο χειρότερες προσπάθειες και τέθηκαν αυτόματα προς αποχώρηση, ενώ οι Τζον και Διονύσης, που είχαν τις καλύτερες προσπάθειες, έπρεπε να επιλέξουν από μία κοπή, προκειμένου να φτιάξουν ένα νέο πιάτο.

Διαβάστε ακόμα: MasterChef 4: Τα πιάτα, οι επιδόσεις και ο μεγάλος τελικός

Ο Διονύσης και ο Τζον «πάλεψαν» για μια θέση στην εξάδα του διαγωνισμού, με τον χαμένο να μπαίνει σε διαδικασία αποχώρησης. Αυτό όμως που δεν άρεσε στον Σωτήρη Κοντιζά και το υπογράμμισε ήταν πως ο πάγκος του Διονύση δεν ήταν καθαρός. «Διονύση, τι γίνεται εδώ; Πρόσεχε εδώ πέρα! Καθάρισε λίγο τον πάγκο σου. Δεν είσαι καθαρός, εντάξει; Δεν πιάνουμε έτσι το κρέας, δεν το αφήνουμε δίπλα από τα μη μαγειρεμένα κρέατα. Έλα τώρα, λίγο όμορφα… Είμαστε ψηλά. Το ξέρω ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο, αλλά πρέπει να δουλεύουμε σωστά. Δεν μου αρέσει να κάνω σύγκριση, αλλά η εικόνα στον πάγκο του Τζον είναι καλύτερη», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Έχω τον κύριο Κοντιζά να μουρμουράει. Το θέμα με την καθαριότητα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που τώρα ξεκινάει όλα αυτά τα πράγματα. Και έχει δίκιο, δεν λέω όχι, αλλά κατάλαβέ με», είπε ο Διονύσης.

Ο Τζον αναδεικνύεται στον «Mr Ασυλία» του φετινού MasterChef 4

Αυτός που έπεισε τους κριτές και πήρε την ασυλία για να παραμείνει στο παιχνίδι ήταν τελικά ο Τζον.

Την Τρίτη υπό τη σκιά μιας διπλής αποχώρησης διαγωνίζονται ο Διονύσης, η Μάρλεν και ο Σταυρής. Οι τρεις υποψήφιοι θα μονομαχήσουν και ένας μόνο θα κερδίσει μία θέση στην εξάδα... Όπως φαίνεται και στο τρέιλερ, οι κριτές δεν φάνηκαν να είναι ικανοποιημένοι με όσα είδαν. Τα spoilers λένε ότι σε πρώτη φάση θα αποχωρήσουν η Μαρλέν και ο Διονύσης. Δείτε το τρέιλερ της Τρίτης 9/6.

Η αυλαία πέφτει στις 17 Ιουνίου - Ποια θα είναι η σειρά αποχώρησης

Επηρεασμένος από τη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία θα είναι και ο τελικός του «MasterChef 4», που αναμένεται με μεγάλη αγωνία το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου. Μέχρι τότε, και συγκεκριμένα στα πέντε επεισόδια που υπολείπονται μέχρι τη μεγάλη μέρα, θα δούμε τέσσερις αποχωρήσεις. Ο πρώτος από τους έξι που κλείνει την πόρτα του διαγωνισμού μαγειρικής θα είναι ο Γιώργος Λασκαρίδης, ο οποίος δεν καταφέρνει να πείσει τους κριτές για το πιάτο του. Απογοητευμένος, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη -όπως τον είχαμε συνηθίσει όλους αυτούς τους μήνες- πέμπτος στη σειρά κατάταξης αποχωρεί ο Τζον και έπεται το ζευγάρι του «MasterChef 4». Πρώτα φεύγει ο Δημήτρης Μπέλλος αφήνοντας τη Μαρία Μπέη να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, κατακτώντας την τρίτη θέση στον διαγωνισμό. 

Στον τελικό ανταμώνουν οι δύο φίλοι, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σταυρής Γεωργίου, οι οποίοι θα κληθούν να φέρουν εις πέρας τρεις δοκιμασίες. Στις πρώτες δύο, όπως είχε γράψει σε προηγούμενο τεύχος του το «TV Εθνος», προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Βαρθαλίτης, γεγονός που του δίνει ανάλογο προβάδισμα για να πάρει τον τίτλο του «MasterChef 4». Το γύρισμα όλης αυτής της διαδικασίας έχει πραγματοποιηθεί πριν γίνει το lockdown και απομένει η προσθήκη του τελευταίου μισάωρου, με την τρίτη και τελευταία δοκιμασία. Το συγκεκριμένο γύρισμα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει λόγω κορονοϊού για πρώτη φορά χωρίς κοινό, χωρίς συγγενείς και πρώην παίκτες.

MasterChef 2020MasterChefτελικός MasterChef