Lifestyle|10.06.2020 10:36

BTS: Το συγκρότημα από την Κορέα έδωσε 1 εκατ. δολάρια στο Black Lives Matter

Newsroom

Οι διάσημοι καλλιτέχνες της K-pop BTS και η Big Hit Entertainment, η εταιρεία ψυχαγωγίας που τους εκπροσωπεί, έχουν κάνει μια σημαντική δωρεά στο κίνημα Black Lives Matter. Το διάσημο γκρουπ έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Variety. Την Τετάρτη, η μπάντα δημοσίευσε ένα μήνυμα υποστήριξης των διαδηλώσεων και αλληλεγγύης στο κίνημα #BlackLivesMatter. «Είμαστε κατά των φυλετικών διακρίσεων. Καταδικάζουμε τη βία. Εσείς, εγώ και όλοι έχουμε το δικαίωμα να σεβόμαστε. Θα μείνουμε μαζί» έγραψαν στο Twitter στα κορεατικά και στα αγγλικά.

Η Κάιλι Σκελς, διευθύνουσα σύμβουλος του Black Lives Matter δήλωσε: «Οι μαύροι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν αυτή τη στιγμή από το τραύμα των αιώνων καταπίεσης. Είμαστε συγκινημένοι από τη γενναιοδωρία των BTS και των συμμάχων μας σε όλο τον κόσμο που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα του Black Lives Matter».

Στην K-pop σκηνή αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο κίνημα τόσο προσωπικά όσο και ως μπάντες.

T

Ο γεννημένος στο Λος Άντζελες Μαρκ Τουάν, μέλος του boy band, GOT7 διέθεσε 7.000 δολάρια στο Ταμείο στη Μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, ο Αμερικανο-Κορεάτης ράπερ pH-1 έκανε δωρεά 3.000 δολάρια στο Black Lives Matter και δωρεά 1.000 δολαρίων έκανε στο Ταμείο Ελευθερίας της Μινεσότα, το κορεατικό ποπ/ροκ συγκρότημα DAY6.

Ο Αμερικανός ράπερ Jay Park και η δισκογραφική του εταιρεία χιπ χοπ καλλιτεχνών με έδρα τη Σεούλ, H1GHR Music έκαναν δωρεά 21.000 στο Black Lives Matter. Ο Park, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Roc Nation του Jay-Z, δώρισε 10.000 δολάρια, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό την ώρα της σύλληψής του σχολιάζοντας ότι «αμέτρητοι αθώοι άοπλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ή δεν λογοδοτεί».

BTSBlack Lives MatterΝότια Κορέα