Lifestyle|02.09.2020 15:11

«Blinding Lights» από The Weeknd στα 2020 MTV Video Music Awards

Newsroom

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του «Over Now», του καινούγιου σιγκλ του The Weeknd (μαζί με τον DJ Calvin Harris), και ο Καναδός τραγουδιστής έδωσε, στο πλαίσιο της εικονικής μετάδοσης της τελετής για τα 2020 MTV Video Music Awards, μια εντυπωσιακή ερμηνεία του «Blinding Lights», της επιτυχίας του από το άλμπουμ «After Hours».

Στο Edge, την υψηλότερη πλατφόρμα για απόλαυση θέας στο δυτικό ημισφαίριο, στις Hudson Yards της Νέας Υόρκης, ένας ξυλοφορτωμένος, μεθυσμένος, με μώλωπες στο πρόσωπο The Weeknd ενσάρκωσε τον χαρακτήρα με το κόκκινο σακάκι από το βιντεοκλίπ του «After Hours» για να ερμηνεύσει το σιγκλ του (που ήταν Number One). Χόρευε έναν γύρο στην πλατφόρμα Edge ενώ πίσω εκτοξεύονταν πυροτεχνήματα.

 

Η εμφάνισή του αυτή στα Video Music Awards ήταν η πρώτη του μετά την τελετή απονομής του 2015, όταν είχε δώσει μια ερμηνεία του «Can't Feel My Face» που είχε αφήσει άφωνους τους πάντες.

Lady Gaga, The Weeknd και BTS οι νικητές των MTV Video Music Awards 2020

H Lady Gaga ήταν η μεγάλη νικήτρια στην τελετή απονομής των MTV Video Music Awards 2020, που διοργανώθηκε με αλλαγές της τελευταίας στιγμής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με υπαίθρια σόου σε διάφορες τοποθεσίες της Νέας Υόρκης χωρίς κοινό ή με περιορισμένο αριθμό θεατών. O Weeknd κέρδισε το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς.

Και οι δύο καλλιτέχνες έστειλαν σημαντικά μηνύματα στους θεατές: «Φορέστε μάσκα» και «Δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ και τη Μπριόνα Τέιλορ» (τους δύο νεαρούς μαύρους που πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς).

Η Lady Gaga κέρδισε πέντε βραβεία, μεταξύ άλλων στην κατηγορία Καλλιτέχνης της Χρονιάς και για το «Rain On Me», σε συνεργασία με την Αριάνα Γκράντε, βραβεύτηκε στις κατηγορίες Τραγούδι της Χρονιάς, Καλύτερη Συνεργασία και Καλύτερη Φωτογραφία. Η τραγουδίστρια εντυπωσίασε επί σκηνής με εννέα διαφορετικές εμφανίσεις που περιελάμβαναν και μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.

Το super group της K-pop, οι BTS κέρδισαν τέσσερα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερο Συγκρότημα, Καλύτερο K-pop Βίντεο Κλιπ, Καλύτερο Ποπ Βίντεο Κλιπ και Καλύτερη Χορογραφία και ερμήνευσαν το νέο τους τραγούδι , το πρώτο σε αγγλικό στίχο με τίτλο «Dynamite».

 

Το κορυφαίο VMA, το βραβείο Βίντεο της Χρονιάς απέσπασε ο The Weeknd για την επιτυχία του «Blinding Lights».

Ο Καναδός τραγουδιστής έκανε αίσθηση με τη δυναμική ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου Καλύτερο R&B Βίντεο Κλιπ: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να γιορτάσω αυτή τη στιγμή και να απολαύσω αυτήν τη στιγμή, οπότε απλά θα πω δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ και δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ», είπε αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας που συνταράσσουν τις ΗΠΑ.

Η σταρ του Tik Tok Doja Cat έφυγε με βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης.

Κατά τη έναρξη της βραδιάς η οικοδέσποινα Keke Palmer τόνισε στους θεατές ότι η βραδιά είναι αφιερωμένη στον ηθοποιό, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 43 ετών μετά από μάχη τεσσάρων χρόνων με τον καρκίνο.

The WeekndΒραβεία MTVVMA