Lifestyle|19.09.2020 14:46

Γιώργος Μαυρίδης: Η απάντηση στην Πρεσβεία του Μεξικού - Τα στοιχεία και η φωτογραφία

Newsroom

Η περιγραφή της εφιαλτικής περιπέτειας που είχε ο Γιώργος Μαυρίδης στο αεροδρόμιο του Μεξικού προκάλεσε τη διάψευση των γεγονότων από τη πρεσβεία του Μεξικού, με τη διαδοχική επανατοποθέτηση του παρουσιαστή, ο οποίος σχολίασε μέσα από το προφίλ του στο Facebook και στο Instagram, γράφοντας:  «Έχω τα στοιχεία συγκρατουμένων, εεεεε συγγνώμη τουριστών ήθελα να πω, που πέρασαν τις μέρες τους μαζί μας και θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τις μαρτυρίες τους σε βίντεο για τις ευχάριστες αναμνήσεις που είχαν από την "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα"».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Γιώργος Μαυρίδης αναφέρει: «Θα ήθελα να ενημερώσω την αγαπημένη πρεσβεία του Μεξικού, ότι παρότι η χώρας σας δεν είναι πρώτη σε παραγωγή ελαιολάδου, το λάδι ρέει άφθονο και ότι έχω μια φωτογραφία στο κινητό μου από την "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα".  (...) Ένα απλό στυλό που δεν βρήκατε στο ψάξιμο και ένα κομμάτι χαρτί υγείας μπορούν να φανούν χρήσιμα στις μέρες μας.

Φυσικά, οποίος έχει κάποια διαθέσιμη προσφορά για την αγορά της φωτογραφίας είμαι ανοικτός σε προτάσεις, αν θέλετε πάλι, δέχομαι και από εσάς προσφορά μπας και πατσίσουμε τα λεφτά από τα εισιτήρια, την ταλαιπωρία και την ηθική και υλική βλάβη της ομάδας μου. Αντ' αυτού αν ήμουν στην θέση σας, θα καθόμουν ήρεμα και ωραία στο γραφείο μου απολαμβάνοντας την άνεση του και δεν θα έμπαινα σε διαδικασία να ανοίξω πόλεμο με έναν Ευρωπαίο πολίτη ο οποίος βάση νόμου μπορεί να κρατηθεί μόνο για 6 ώρες στην "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα" σας και κρατήθηκε 4 μέρες και κατά παράβαση σωρείας θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου!»

  

Γιώργος Μαυρίδης: Η συγκλονιστική περιγραφή για όσα έζησε στο Μεξικό

Ο Γιώργος Μαυρίδης αφού επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε με την ομάδα του στο Μεξικό μίλησε για τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν, απορώντας πώς τον δίκασαν χωρίς να τον... ρωτήσουν. «Οι δικοί μου ενημερώνονταν από τις ειδήσεις και γράφονταν πράγματα που με "δίκασαν". Πώς έβγαιναν οι ειδήσεις και βγάλατε συμπεράσματα; Πώς με χρεώσατε ότι εγώ μάλωνα; Πώς; με δικάσατε χωρίς να με ρωτήσετε;» είπε στους δημοσιογράφους προτού διηγηθεί τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του.

«Πήγαμε στο Μεξικό για γυρίσματα και μετά θα πηγαίναμε στη Βραζιλία. Δήλωσα τη διεύθυνση ενός καλού μου φίλου. Δεν δεχόντουσαν τη διεύθυνση και ήθελαν να δηλώσω ξενοδοχείο. Μας πήραν τα διαβατήρια, τα κινητά, τα χαρτιά, τα ρούχα, τα πάντα και μας έβαλαν σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεψαν να μιλήσουμε σε κανέναν σε σημείο να πιστεύουμε ότι θα μας εξαφανίσουν. Δεν μας έδιναν νερό και φαγητό. Κάποια στιγμή κάναμε επεισόδιο για να γίνει κάτι. Μείναμε τρεις νύχτες και πήραμε 2 τηλέφωνα από ένα λεπτό. Ο πρέσβης ήρθε Δευτέρα και εμείς ήμασταν εκεί από το Σάββατο. Τελευταία στιγμή μας δίνουν τα εισιτήρια. Δεν είμαι πακέτο να με στέλνουν όπου θέλουν».

Μάλιστα στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το «Ευτυχείτε» ο παρουσιαστής τόνισε ότι όλα γίνονται συστηματικά εναντίον των Ευρωπαίων και δήλωσε ότι θα μιλήσει με τους δικηγόρους του και θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων. «Έκατσα 12 ώρες χωρίς τηλέφωνο. Δεν μου επέτρεπαν να μιλήσω καν με την πρεσβεία. Δεν μου επέτρεπαν να τίποτα. Δεν μας έδιναν φαγητό και νερό. Ήταν λες ήμασταν κρατούμενοι. Τους λέγαμε ότι αυτό είναι απαγωγή της κυβέρνησής σας. Δεν είμαι παιδάκι, ούτε πιτσιρικάς. Είμαι 42 ετών μαντράχαλος και έχω ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη. Δεν μπορεί να με κρατάει κάποιος χωρίς λόγο και αιτία» περιέγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαυρίδης.

πρεσβείαεκπομπήΓιώργος ΜαυρίδηςΜεξικό