Lifestyle|01.02.2021 14:00

Δικηγόρος Τζωρτζάκη και Νιάρρου για σεξουαλική παρενόχληση: «Δεν θα προχωρήσουν νομικά»

Newsroom

Ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης, με μια μακροσκελή ανάρτηση, το περιεχόμενο της οποίας στήριξαν με τη σειρά τους οι Γιάννης Νιάρρος και Χάρης Τζωρτζάκης, κατήγγειλλε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέροντας ανάρμοστες - κατά την κρίση του - απαιτήσεις του στο πλαίσιο κάστινγκ για κινηματογραφική ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Ζάπας: Τι απαντά ο σκηνοθέτης μετά τις καταγγελίες «Δεν έχω πιέσει κανέναν»

Το πρωί της Δευτέρας (1/2), ο Δημοσθένης Πέππας, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του Χάρη Τζωρτζάκη και του Γιάννη Νιάρρου, πήρε θέση μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» και ξεκαθάρισε ότι οι πελάτες του δεν θα προχωρήσουν νομικά, παρά θα μείνουν μόνο στην κατάθεση ψυχής που έκαναν αυθορμήτως.

«Οι ηθοποιοί από μόνοι τους έκαναν κάποιες αναρτήσεις και κάποιες δηλώσεις με σκοπό να εκφράσουν όλη την κοινωνία, ότι κι εκείνοι στα πρώτα τους βήματα πριν από 10 χρόνια έχουν υποστεί κάτι το οποίο τους είχε προσβάλλει. Αυτό το έκαναν αυθορμήτως, μετά με κάλεσαν. Πρόκειται για το ίδιο έργο» ανέφερε, αρχικά, ο δικηγόρος.

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σκηνοθέτης, όσον αφορά στο γυμνό, ο κύριος Πέππας τόνισε: «Μιλάμε για τέχνη που μπορεί να ακούσουμε την άποψη του κάθε σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή, όμως τα παιδιά αφού τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο, μετά, έψαξαν αν υπάρχει γυμνό και από μόνοι τους κατάλαβαν ότι ζήτησε κάτι παραπάνω από το σενάριο. Τα παιδιά αυτά έχουν ενοχληθεί με όλα αυτά που γίνονται και ήθελαν να καταθέσουν μια δική τους μαρτυρία. Δεν θα προχωρήσουν νομικά, θα παραμείνουν στο επίπεδο που αυθορμήτως από την ψυχή τους έβγαλαν και κατέθεσαν».

Χάρης Τζωρτζάκηςσεξουαλική παρενόχλησηΓιάννης ΝιάρροςσκηνοθέτηςΚώστας ΖάπαςMeToo