Lifestyle|09.02.2021 15:00

Κοραλία Καράντη: Υπάρχει προκατάληψη απέναντι στην ομορφιά - Έχασα πρόσφατα τη μητέρα μου

Newsroom

Δύο γυναίκες με σημαντικές επαγγελματικές διαδρομές, αλλά και πορείες ζωής, η ηθοποιός Κοραλία Καράντη και η δημοσιογράφος-συγγραφέας Τασούλα Επτακοίλη βρέθηκαν στο «Σημείο συνάντησης» και έκαναν μία κουβέντα, γεμάτη αφηγήσεις ιστοριών. Η ταλαντούχα ηθοποιός με τη διαχρονική γοητεία μίλησε για τον χρόνο που περνάει και πόσο εξοικειωμένη είναι με αυτό. «Είμαι σε ηλικία απολογισμών. Βέβαια, σε κάθε ηλικία μπορείς να κάνεις μια σούμα. Ωστόσο, όταν είσαι στην ηλικία τη δική μου, που κάνω 40 χρόνια αυτή τη δουλειά και οι γυναίκες, οι γυναίκες μπαίνουν στην άκρη ως προς το ερωτικό κομμάτι. Η κοινωνία είναι έτσι φτιαγμένη, που οι γυναίκες είναι σαν να αποσύρονται σε αυτή την ηλικία. Ενώ για τους άντρες δεν ισχύει το ίδιο.

Παράλληλα, η Κοραλία Καράντη αναφέρθηκε στην ομορφιά, αλλά και στους τοξικούς ανθρώπους. «Υπάρχει προκατάληψη, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι μόνο όμορφος. Να αποδείξεις ότι έχεις μυαλό και ικανότητες. Δεν πούλησα ποτέ τίποτα σε σχέση με μια εικόνα. Ενώ είμαι ανασφαλής, δεν μπήκα σε αυτό τον δρόμο. Κάποιες φορές έφτασα στο άλλο άκρο να μην με νοιάζει. Να πάρω κάποια κιλά, όπως και πήρα. Έπαιζα με αυτά δεν είχα πρόβλημα. Μέσα μου θεωρούσα ότι είναι ένας τρόπος να πας κόντρα στην εποχή του φαίνεσθαι».

Επίσης, αναφέρθηκε στην περίοδο της καραντίνας, καθώς και στον πρόσφατο χαμό της μητέρας της, της ηθοποιού Αφροδίτης Γρηγοριάδη. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν σκορπίζομαι πολύ έτσι κι αλλιώς. Μου αρέσει το σπίτι και μένω μέσα και διαβάζω και βλέπω τηλεόραση. Είχα πάρα πολλά πράγματα να σκεφτώ στη συγκεκριμένη φάση της ζωής μου, να κάνω απολογισμούς. Έχασα πρόσφατα και τη μητέρα μου, η ασθένεια της με απορρόφησε πολύ από το πρώτο κομμάτι της καραντίνας, γιατί κυρίως είχαν την αγωνία να τη συναντώ και να της συμπαραστέκομαι, γιατί δεν ήμασταν στο ίδιο σπίτι. Μετά μετακόμισα, οπότε αναλώθηκα σε τέτοια πράγματα».

Από την άλλη, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Πλάνα με ουρά», Τασούλα Επτακοίλη, μίλησε για το ταλέντο της στις αφηγήσεις ιστοριών, για τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, τον ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει μία γυναίκα στον απαιτητικό χώρο της δημοσιογραφίας, το αγαπημένο της ρεπορτάζ, τους τοξικούς ανθρώπους και πώς τους αντιμετωπίζει στη ζωή της.

Σημείο συνάντησηςΚοραλία Καράντηηθοποιός