Lifestyle|05.03.2021 11:38

Σπύρος Μπιμπίλας: Βρήκα ηθοποιό ημιθανή σπίτι της, πρόλαβα και την έσωσα

Newsroom

Στο πλατό της εκπομπής «Tik Talk» του Αντώνη Σρόιτερ βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, το βράδυ της Πέμπτης (04/03) και μίλησε για όλα όσα απασχολούν τον κλάδο των ηθοποιών κυρίως το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε με συγκίνηση για τη βοήθεια που έχει παράσχει στους ηθοποιούς και λύγισε όταν αναφέρθηκε σε μία φίλη του ηθοποιό, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο.

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Μπιμπίλας για Δημήτρη Λιγνάδη: Τον σκέφτηκα που ήταν μόνος σε ένα κελί

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Από την αρχή της πανδημίας είμαι από το πρωί ως το βράδυ έξω, προσέχοντας πάρα πολύ, για να μοιράζω τρόφιμα, να διοργανώνω τις φιλανθρωπικές δράσεις του ταμείου αλληλοβοηθείας, να πουλάω σπίτι σπίτι το ημερολόγιο του σωματείου για να μαζέψουμε λεφτά, να βοηθάω τους γεροντότερους ηθοποιούς οι οποίοι είναι τώρα είναι και στα γηροκομεία και δεν μπορώ να πάω να τους βρω. Να σκεφτείτε ότι βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της και κατάφερα να την πάμε σε γηροκομείο γιατί θα είχε πεθάνει» είπε στον Αντώνη Σρόιτερ.

«Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι και επειδή ανησύχησα, γιατί πέντε μέρες δεν απαντούσε, την πρόλαβα» πρόσθεσε και έκανε μια παύση. «Τελοσπάντων. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημα μου. Κανείς. Για αυτό και ο κύριος συνήγορος, αυτός που εύκολα καταδικάζει ανθρώπους, τώρα εμένα και τον Καπουτζίδη και δεν ξέρουμε και ποιον άλλον θα καταδικάσει, καλό θα είναι να σκεφτεί πριν αρχίσει να τα κάνει αυτά τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν κατάλαβα γιατί μου επιτέθηκε ο Λιγνάδης - Μίλησα με Καπουτζίδη

Δε θα μπορούσε ωστόσο να μην αναφερθεί και στις καταγγελίες κατά συναδέλφων του που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. «Έρχονται διαρκώς νέες καταγγελίες. Δημιουργείται ένα ντόμινο αυτή τη στιγμή. Να μπουν κώδικες δεοντολογίας [...] Και παλιότερα κάποιοι μεγάλοι και τρανοί έκαναν παρόμοια. Μας έχουν περιγράψει πράγματα το ίδιο τραγικά για πολύ μεγάλα ονόματα. Εύομαι η επόμενη γενιά να μη νφτάσει σε αυτό το επίπεδο»

Για την υπόθεση Λιγνάδη ανέφερε: «Με θλίβει βαθύτατα και έχω κλάψει για αυτό. Είναι τραγικό. Είναι λάθος της υπερασπιστικής γραμμής του σκηνοθέτη να εμπλέκει το σωματείο. Όταν διορίστηκε ο Λιγνάδης τού έστειλα συγχαρητήριο μήνυμα και όταν ονόμασε την «αίθουσα Ελένη Παπαδάκη» τον στήριξα. Έχω πάρει και άλλες επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από το να απαντάνε όλοι οι άλλοι για σένα. Εκείνο το βράδυ ένιωσα ότι με έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα και σκέφτηκα τον Δημήτρη που είναι μόνος του σε ένα κελί. Δεν έχω καμία κακία μέσα μου. Δεν έχω κρατήσει καμία κακία και έχω βγει κερδισμένος. Υπηρέτησα και τους μικρούς και τους μεγάλους ρόλους.» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ηθοποιοίΣΕΗΣπύρος Μπιμπίλαςκαταγγελίες